VIDEO Iedzīvotāja neizpratnē, kāpēc Jēkabpilī redzami vides dekori ar agresorvalstu nosaukumiem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Kāda iedzīvotāja neizpratnē, kāpēc publiskā vietā Jēkabpilī izvietoti vides objekti, kuros lasāmi Krievijas un Baltkrievijas valstu nosaukumi, ziņo raidījums "Bez tabu".

"Kāpēc 2023. gadā pie renovētās Jēkabpils Valsts ģimnāzijas svaigi uzbūvētajā laukumā, kas paredzēts svinīgiem pasākumiem, ir šādi stabi?! Vienā rindā ar Baltijas un Skandināvijas valstīm arī agresorvalstu [Krievijas un Baltkrievijas] nosaukumi!" raidījumam vaicā Viola.

Jēkabpils novada pašvaldībā informēja, ka O. Kalpaka laukums, kurā atrodas metāla stabi ar 10 valstu nosaukumiem, ir labiekārtots pārrobežu projekta "Starptautiskā tūristu maršruta "Strūves ģeodēziskais loks" izveide" (Struve) ietvaros. 

Pašvaldībā norādīja, ka mūsdienu ģeogrāfiskajā kartē Strūves ģeodēziskais loks šķērso 10 valstis: Norvēģiju, Zviedriju, Somiju, Krieviju, Igauniju, Latviju, Lietuvu, Baltkrieviju, Moldovu un Ukrainu, kas arī ir atspoguļots šajā konkrētajā stabiņu risinājumā. Ģeodēziskā loka mērījumi ir definēti kā viena no metodēm Zemes izmēru un formas noteikšanai. Meridiāna loka uzmērīšana tika veikta no 1816. gada līdz 1855. gadam Frīdriha Georga Vilhelma Strūves vadībā.

Plašāk "Bez tabu" sižetā:

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu