Latvijas pensionāri, kuri dzīvojuši Apvienotajā Karalistē, var saņemt pabalstu apkures sezonā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Nata.dobrovolskaya/shutterstock

Lielbritānijas Darba un pabalstu departaments (DWP) pēc valdības iniciatīvas nodrošina finansiālu palīdzību tiem, kas dzimuši pirms 1957. gada 25. septembra, lai segtu izmaksas par apkuri, ko dēvē arī par "ziemas degvielas maksājumu". Departaments publicējis sarakstu ar valstīm, kuru pilsoņi var pretendēt uz pabalstu, vēsta ārvalstu mediji.

Daudzi Lielbritānijas iedzīvotāji nezina, ka maksājumu, kas paredzēts apkures izmaksu segšanai, var saņemt arī gados vecāki cilvēki, kas dzīvo ārzemēs. Kopumā 25 valstu pilsoņi var pretendēt uz šo pabalstu.

Pabalsti parasti ir no 100 līdz 300 mārciņām. Departaments ir apstiprinājis, ka ir sākusies ikgadējā pabalsta izvērtēšana.

Tā kā palielinājusies arī dzīves dārdzība, kopumā pensionāri var saņemt līdz pat 600 mārciņām.

Departaments uzsver – ja pensionārs šobrīd nedzīvo Apvienotajā Karalistē, ir tiesības pretendēt uz ziemas degvielas maksājumu, ja persona pārcēlās uz citu valsti pirms 2021. gada 1. janvāra.

25 valstis, kuru pilsoņi var pretendēt uz pabalstu, – Austrija, Beļģija, Bulgārija, Horvātija, Čehijas Republika, Dānija, Igaunija, Somija, Vācija, Ungārija, Islande, Īrija, Itālija, Latvija, Lihtenšteina, Lietuva, Luksemburga, Nīderlande, Norvēģija, Polija, Rumānija, Slovākija, Slovēnija, Zviedrija, Šveice.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu