"Ar šādu stilu viņš neuzvarēs..." Fjūrija tēvs pamatīgi noraizējies par dēla izredzēm pret Usiku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džons Fjūrijs
Džons Fjūrijs Foto: Reuters/ScanPix

Boksa superzvaigznes Taisona Fjūrija tēvs Džons britu tabloidam "Metro" paudis satraukumu pirms viņa dēla gaidāmās cīņas pret ukraini Oleksandru Usiku.

Jau ziņots, ka Usiks un Fjūrijs ringā tiksies nākamā gada 17. februārī. Abu supersmagā svara spīdekļu cīņa norisināsies Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā.

Fjūrijs vēl oktobra beigās aizvadīja smagu cīņu pret bijušo UFC čempionu Fransisu Nganū, izcīnot visnotaļ diskutablu uzvaru. Fjūrijs vecākais izcēla aspektus, kas viņam nepatika dēla sniegumā pret Nganū. Fjūriju saimes patriarhs arī neslēpa, ka, viņaprāt, Taisons jau pēdējās trīs cīņās izskatījies fiziski negatavs.

"Viņš [Fjūrijs] neizskatījās labi. Viss bija izmainījies. Viņa ķermenis, uzvedība... Es biju pārsteigts. Viņš teica, ka visu laiku trenējās, bet arī treniņi var būt dažādi. Neviens neiemācīs Taisonam boksēties. Viss, ko apkārtējie var izdarīt, ir uzaudzēt viņa muskuļu masu. Manuprāt, viņš neizskatījās formā. Viņam vajadzēja būt smagākam, ar lielāku muskuļu masas daudzumu. Viņam ir jāuzlabo ķermeņa izturība. Un tas prasa laiku, kura mums nav," noraizējies ir Džons Fjūrijs.

Taisons Fjūrijs savas karjeras laikā ir izcēlies ar saviem auguma parametriem neraksturīgi mobilu kāju darbību, spējot cīņas uzvarēt no distances. Tomēr cīņā pret Fjūriju šķita, ka tehniski slīpētais bokseris centās kaut ko pierādīt. Džons Fjūrijs uzskata, ka tikai nepareiza cīņas plāna izvēles dēļ cīņa pret Nganū bijusi līdzīga.

"Tu taču nestājies pretī braucošam vilcienam, vai ne? Viņam vajadzēja boksēt, ejot atpakaļ, kā arī izvairoties no sitieniem. Pret iepriekšējo Taisonu Nganū netrāpītu pat vienu sitienu," turpināja Džons, piebilstot, ka problēma meklējama Taisona treneru darbā.

Fjūrijs vecākais neslēpa bažas par dēla iespējām čempionu titulu apvienošanas cīņā pret Usiku.

"Usiks ne tuvu nav tik liels un spēcīgs kā Nganū, kuram ir viens no spēcīgākajiem sitieniem pasaulē. Bet viņš ir ļoti meistarīgs smagsvars. Viņiem [Fjūrija nometnei] tam būs jāgatavojas. Ar šādu stilu Taisons nebūtu uzvarējis Vladimiru Kličko.

Viņš [Fjūrijs] nav bokseris, kurš vienkārši stāv tev priekšā un izslēdz tavas "gaismas". Tas nav viņa darbs. Viņa darbs ir boksēties gudri, kustēties, piespiest pretiniekus kļūdīties un sodīt viņus par to. Tās ir Taisona labākās īpašības. Bet tagad viņi [treneri] visu ir izmainījuši.

Taisons uzņem vairāk sitienu nekā visas karjeras laikā. Tas, iespējams, būs saīsinājis viņa karjeru. Mani tas uztrauc. Taisons ir kolosāls bokseris, bet reizēm viņam jāieklausās citos. Usiks ir ļoti viltīgs. Tev ir jāparāda labākais sniegums, lai viņu uzveiktu. Ar šādu stilu viņš neuzvarēs. Taisons domā, ka viņš tagad var nokautēt visus," norādīja Fjūrijs vecākais.

Nobeigumā slavenā boksera tēvs vēlreiz izcēla Taisona pēdējo cīņu tendenci uzņemt sitienus.

"Neviens cīkstonis nespēj konstanti uzņemt lielus sitienus. Taisons arī šādi nedrīkst turpināt, jo tādā gadījumā tu attopies, ka tevi jau var "apsēdināt" parasts džebs. Ir jābūt gudram," sacīja Džons Fjūrijs.

Taisona Fjūrija kontā 35 aizvadītajās cīņās ir 34 uzvaras un viens neizšķirts pret Deonteju Vailderu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu