VISC vadītāja pamet amatu un pāriet strādāt uz LDDK (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Liene Voroņenko.
Liene Voroņenko. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Liene Voroņenko pametusi līdz šim vadīto Valsts izglītības satura centru (VISC) un pievienojusies Latvijas Darba devēju konfederācijai (LDDK), ieņemot izglītības un nodarbinātības vadītājas amatu, informē LDDK.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) apstiprināja, ka Voroņenko valsts civildienesta attiecības izbeigusi 17.novembrī, līdz ar ko izbeigta arī pret viņu ierosinātā disciplinārlieta.

Aģentūrai LETA ar Voroņenko pagaidām nav izdevies sazināties.

Voroņenko VISC vadīja kopš 2021.gada nogales, bet līdz tam, no 2016.gada, viņa bija VISC projektu vadītāja un atbildēja par Eiropas Savienības fondu projektu "Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai" un "Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai" ieviešanu.

Pirms tam Voroņenko darbavieta bijusi "LEO pētījumu centrs", kur viņa bijusi projektu vadītāja un pārraudzījusi pētījumu un inovāciju izstrādes projektu ieviešanu elektronikas, telekomunikācijas un optikas nozarēs. Iepriekš Voroņenko vadījusi pirmsskolas izglītības iestādi "Attīstības centrs ģimenei", bet vēl pirms tam - bijusi nodaļas vadītāja uzņēmumā "SAF Tehnika" un nodaļas vadītāja palīgs Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā.

Pagājušajā gadā Voroņenko VISC vadītājas amatā nopelnīja 34 884,49 eiro, liecina informācija Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā publicētajā amatpersonas deklarācijā.

Pēc materiālu par seksuālo un reproduktīvo veselību nokļūšanas izglītības sistēmā tika ierosināta disciplinārlieta pret Voroņenko, kas ar izglītības un zinātnes ministres rīkojumu šobrīd atstādināta no amata uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku. Taču Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nespēja teikt, cik ilgi disciplinārlietas izmeklēšana notiks, jo Voroņenko atradusies darbnespējā.

Ņemot vērā Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likumā noteikto, pēc tam, kad pieņemts lēmums par disciplinārlietas ierosināšanu, ierēdni ar motivētu lēmumu uz laiku, bet ne ilgāk kā līdz disciplinārsoda izpildes uzsākšanai, saglabājot mēnešalgu un sociālās garantijas, var atstādināt no amata pienākumu izpildes.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu