Rīgā ēku saimniekus aicina attīrīt ēku jumtus no sniega (1)

LETA
Brīdinājuma zīme uz ēkas Maskavas ielā.
Brīdinājuma zīme uz ēkas Maskavas ielā. Foto: Zane Bitere/LETA

Ēku saimnieki Rīgā tiek mudināti parūpēties par drošību un attīrīt ēku jumtus no sniega, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Pašvaldībā norāda, ka tuvākajās dienās Rīgā gaidāma stipra snigšana, un lai arī šobrīd gaisa temperatūra saglabājas stabila, laikapstākļi ziemā ir mainīgi, un tuvāko nedēļu laikā iespējams gan atkusnis, gan sasalstošs lietus.

Šādos apstākļos uz jumta sakrājies sniegs un ledus kļūst īpaši bīstams gan gājējiem, gan jumtu konstrukcijām, tāpēc ēku saimnieki aicināti savlaicīgi plānot un veikt jumtu tīrīšanu.

Nu jumtiem krītošs sniegs apdraud gājējus, var bojāt automašīnas un pilsētvides objektus. Tāpat sniegs var bojāt jumta konstrukcijas, un, sniegam kūstot, iekštelpās var nonākt mitrums. Tāpēc sev publisku ēku, piemēram, veikalu apsaimniekotāji sevišķi aicināti būt vērīgi, lai uz jumtiem sakrājies liels sniega daudzums neradītu jumta konstrukciju iebrukšanas risku.

Veicot jumtu tīrīšanu, ir atļauts īslaicīgi norobežot teritoriju, kur varētu nokrist sniegs un ledus. Ilgstoši bloķēt gājēju ietvi, nenodrošinot gājējiem iespēju droši apiet norobežoto teritoriju, nav atļauts. Vienīgais veids, kā garantēt gājēju drošību, ir veikt jumta tīrīšanu un pēc tās savākt no jumta notīrīto ledu un sniegu.

Iedzīvotāji aicināti nekavējoties ziņot par ietvēm, kas ilgstoši bloķētas no jumta krītoša sniega vai ledus radītas bīstamības dēļ.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu