VIDEO Policija vērtē restorāna īpašnieka rīcību, iesitot sievietei (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Valsts policija administratīvā pārkāpuma procesā vērtē restorānu īpašnieka Murada Juško rīcību, kādā no Rīgas centra restorāniem iesitot sievietei.

Sociālajos tīklos nonākušajā videonovērošanas kameras ierakstā redzams, ka vīrietis restorānā "Space Falafel" pie letes sarunājas ar divām sievietēm, līdz viena no viņām vīrietim iepliķē pa vaigu, bet tas pēc brīža apmeklētājai iesit pa galvu ar plaukstu. Pēc tam vīrietis sievieti izrauj ārā no izklaides vietas. Citi restorāna apmeklētāji, cik nu tas redzams nelielajā ierakstā, notikušajā nav iesaistījušies.

Process sākts par maznozīmīga miesas bojājuma nodarīšanu pēc iesnieguma saņemšanas no cietušās personas, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Pēc ekspertīzes veikšanas un precīzas miesas bojājumu smaguma pakāpes noskaidrošanas, šis process var tikt pārkvalificēts.

Par maznozīmīga miesas bojājuma nodarīšanu var piemērot naudas sodu no 210 līdz 500 eiro.

Tikmēr biedrība "Sievietei paveicās" tviterī klāsta, ka tai ienākot ziņas, ka šis neesot viens gadījums, tāpēc iespējamās cietušās aicinātas ziņot biedrībai.

Biedrības pārstāve Maija Krastiņa aģentūrai LETA stāstīja, ka biedrībai ir ziņojušas trīs personas, kurām esot zināmi citi iespējamie vardarbības gadījumi pret sievietēm no Juško puses. Ja pēc sociālajos tīklos izplatītā aicinājuma biedrības rīcībā nonāks plašāka informācija, tad biedrība sazināsies ar speciālistiem, lai lemtu par tālāko rīcību.

Lai arī biedrībai nav pieredze darbā ar upuriem, biedrība aicina iespējamos cietušos sazināties anonīmi. Vienlaikus viņa pieļāva, ka iespējamiem upuriem ir bail ziņot par notikušo.

Juško daļēji pieder uzņēmums "Simply delicious" (restorāns "COD"). Šis restorāns nesen iekļauts "Michelin Selected Restaurants" ceļvedī. Uzņēmums pērn apgrozījis 448 834 eiro un strādājis ar 50 912 eiro peļņu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu