Huligāns virtuvē Pipars ziedo asinis un aicina sabiedrību iesaistīties (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Ik dienas Latvijas slimnīcām nepieciešami asins krājumi dzīvību glābšanai, un ir tikai viens veids, kā tie papildinās. Cilvēks ziedo cilvēkam. Valsts asinsdonoru centrs (VADC) sācis informatīvi izglītojošu kampaņu "Supervaronis? Jā! Ikviens no mums!", aicinot asinsdonoru kustībai pievienoties jauniešus vecumā līdz 35 gadiem.

VADC un "European Hit Radio" ar runasvīru Tomu Baronu Lūķi priekšgalā, veidojot kampaņu, ir izvēlējušies vēstnešus no dažādām nozarēm, taču visiem ir kas kopīgs, vēstnešu sociālo tīklu kontiem seko tūkstošiem cilvēku, un kampaņas mērķis ir uzrunāt jauniešus vecumā līdz 35 gadiem. Vēstnešu starpā notiek sacensības, kurš no vēstnešiem spēs uzrunāt un iedvesmot vairāk jauniešu noziedot asinis un kļūt par supervaroni.

Viens no kampaņas vēstnešiem ir kulinārijas blogeris Pipars jeb Rojs Puķe. 

"Man šī ir jauna pieredze. Asinis ziedoju pirmo reizi un vēlos iedrošināt visus, kuri vēl šaubās. Nav jābaidās, atmosfēra un apkalpojošais personāls VADC ir patiešām mierīgi, draudzīgi un pretīmnākoši.

Jāieēd vieglas brokastis, un bez stresiņa uz priekšu! Jūs satiks, dakterīte uzdos dažus jautājumus, noskaidros uz vietas jūsu asins grupu, un varēsiet kļūt par supervaroni! Kopā ar visu atpūtu pēc šīs nozīmīgās misijas laika ziņā jārēķinās ar stundu. Svarīgi neaizmirst, dodoties uz VADC, paņemt līdzi peronu apliecinošu dokumentu. Sajūta pēc asins ziedošanas ir brīnišķīga! Es teiktu pacilājoša.

Tā apziņa, ka esi palīdzējis trijiem cilvēkiem un, iespējams, glābis pat kāda dzīvību, ir brīnišķīga! Un šeit nav runa par to cik daudz naudas tu noziedo, tu ziedo ko vairāk, ziedo daļu no sevis, un asinis mums ir katram! Runājot par sacensībām, nu tās ir tikai lai uzturētu draudzīgu konkurenci. Mēs, visi šīs kampaņas vēstneši, esam nākuši ar vienu kopīgu mērķi, ar savu piemēru iedrošināt citus līdzcilvēkus ziedot asinis, jo šī mums salīdzinoši nelielā aktivitāte dos iespēju glābt citu cilvēku dzīvības un mainīt citu dzīves! Tas ir brīnišķīgi!" stāsta Pipars.

1.decembrī no 10:00 līdz 15:00 VADC autobus tiks novietots pie TC “MOLS” un gaidīs supervaroņus jeb asins ziedotājus.

Katrs, kurš noziedos asinis un VADC anketā atzīmēs, ka sadzirdēja tieši Pipara aicinājumu uz asins ziedošanu, piedalās jauna viedtālruņa izlozē.

Plašāka informācija par iespējām noziedot asinis pieejama vietnē www.donors.lv.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu