"Nopirkām savas dzīvības." Krievu karavīri ar kukuļu palīdzību izvairās no karadarbības Ukrainā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Pēc krievu karavīru radinieku stāstiem, Krievijas armijā pastāv noturīga kukuļdošanas sistēma. Karavīri par naudu var iegādāties ziņojumus par traumām, atvaļinājuma dienas, kā arī atbrīvojumus no uzbrukuma operācijām, ziņo neatkarīgais Krievijas medijs "Meduza". 

Par šo sistēmu sākotnēji neatkarīgajam Krievijas izdevumam "Novaya Gazeta" pastāstīja kāda bijušā krievu cietumnieka māte. Viņas dēls tika iesaukts okupantu armijas "Štorm Z" vienībā un aizsūtīts uz fronti Ukrainā.

Viņa žurnālistiem nodeva audioierakstu, kurā dēls stāsta, ka viņš neiesaistās aktīvā karadarbībā, pateicoties "vairāku miljonu kukuļiem".

"Protams, tas nāk no mūsu naudas," audioierakstā teica karavīrs. Viņš norāda, ka karavīri tiek pie atbrīvojumiem arī ar dāvanām komandieriem un ģenerāļiem. Savukārt viņam un citiem atbrīvotajiem noziedzniekiem par dienestu solīto 200 000 rubļu (2058 eiro) vietā maksājot 100 000 rubļus (1029 eiro) mēnesī. 

"Mēs nopirkām savas dzīvības. Mēs negaidījām, ka mums maksās tikai pusi no solītā," teica bijušais cietumnieks. 

Kukuļdošanas sistēmas eksistenci apstiprināja arī kādas motorizētās vienības virsnieks. Viņš norādīja, ka par aptuveni 9110 – 45 545 eiro ir iespējams iegādāties atbrīvojumu no dienesta traumas dēļ. Cena atkarīga no kareivja ranga un atrašanās vietas frontē. 

Atvaļinājumu var iegādāties par 4554 eiro līdz 9108 eiro, savukārt rīkojumu par pārcelšanu uz citu frontes sektoru var iegādāties par 455 – 2732 eiro. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu