Daugavpilī policija konfiscē ierīces, ar kurām retranslētas nelikumīgas televīzijas programmas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Televīzijas pults. Ilustratīvs attēls.
Televīzijas pults. Ilustratīvs attēls. Foto: Chairavee Laphom/Shutterstock.com

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes likumsargi, veicot dažādus preventīvus un operatīvus pasākumus, turpina cīnīties ar autortiesību un blakustiesību pārkāpumiem. Šajā nedēļā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Ekonomisko noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas veica vairākas kratīšanas kādā no dzīvokļiem Daugavpilī, izņemot ierīces, ar kuru palīdzību tika retranslētas nelikumīgās televīzijas programmas, ziņo Valsts policija.

Saistībā ar šo noziedzīgo nodarījumu aizturēta persona.

Šī gada 27. novembrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Ekonomisko noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas Daugavpilī, veicot vairākas kratīšanas kriminālprocesā, konstatēja autortiesību un blakustiesību pārkāpumus televīzijas programmu pārraidē. Saistībā ar noziedzīgo nodarījumu aizturēts 1955. gadā dzimis vīrietis.

Kriminālprocess kvalificēts pēc Krimināllikuma 148. panta pirmās daļas par autortiesību vai blakustiesību pārkāpšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, probācijas uzraudzība, sabiedriskais darbs vai naudas sods.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu