Medijs: Bertāna līgums kļuvis viņam finansiāli nedraudzīgāks

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Dāvis Bertāns un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Oklahomasitijas "Thunder" vienojušies par līguma nosacījumu pārskatīšanu, sociālās tīklošanās vietnē "X" raksta apskatnieks Maikls Skoto.

Bertānam nākamās sezonas līguma ir paredzēti 16 miljoni ASV dolāru ar nosacījumu, ja viņš šosezon aizvada vairāk par 75% spēļu. Nesasniedzot šo spēļu skaitu, viņš saņemtu piecus miljonus dolāru, tādējādi latvieša spēlēšana tiek ierobežota.

Skoto raksta, ka abas puses vienojušās par šī līguma nosacījuma anulēšanu un garantētiem 5,25 miljoniem dolāru nākamajā sezonā. Iepriekš Bertānam nākamajā sezonā būtu garantēti pieci miljoni, ja viņš šosezon nesasniegtu 62 spēļu slieksni.

Lai arī Bertāna garantētā alga nākamsezon ir kļuvusi par 250 tūkstošiem lielāka, viņš ir pazaudējis iespēju kaut teorētiski tikt pie garantētiem 16 miljoniem.

Katru gadu komandām spēlētājus ar daļēji garantētiem līgumiem ir jāatbrīvo līdz janvāra sākumam, pretējā gadījumā garantēta ir visa līgumā norādītā summa, kas Bertāna gadījumā nākamsezon būs 16 miljoni ASV dolāru. Piemēram, šosezon minētais periods noslēdzas 7. janvārī.

Līdz ar to Bertāns sezonas turpinājumā, iespējams, varēs izvairīties no līdzšinējās "ķīlnieka" lomas, jo tagad viņa komandai nevajadzēs domāt, kā panākt, ka latviešu basketbolists sezonas laikā nospēlē ne vairāk par 62 mačiem.

Tāpat Bertānam pirms nākamās sezonas ir tā sauktā spēlētāja opcija, kas nozīmē, ka viņš var atteikties no sava līguma pēdējā gada. Tāpēc nevar izslēgt, ka Bertāns ar šīm līguma izmaiņām, tā sakot, izdara likmi uz sevi - palielināt savas iespējas vairāk spēlēt vēl šosezon, tādējādi mēģinot pacelt savu vērtību un nākamajā vasarā noslēgt jaunu līgumu uz vairākām sezonām.

Bertāns šosezon laukumā devies piecās no 17 "Thunder" spēlēm jeb trešajā daļā no aizvadītajiem mačiem. Latviešu uzbrucējs vidēji deviņās minūtēs guvis 3,4 punktus, tālmetienus realizējot ar 25% precizitāti.

"Thunder" ar 11 uzvarām 17 spēlēs ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu