No saņemšanās esejai līdz palīdzībai pēc izdegšanas. Latvijā radītā spēle prokrastinācijas mazināšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Iryna Imago/Shutterstock

Platformas "uzvediba.lv" komanda ir radījusi spēli - instrumentu "Izdarīt!" prokrastinācijas mazināšanai, kura būs palīdzoša visiem, kuri grimst pienākumu jūrā, grib sajust sevī dzīves līdzsvaru, vai jūt vajadzību pēc instrumenta, kurš palīdzētu veidot darbu prioritātes, informēja "uzvediba.lv" izpilddirektore Karīna Pētersone.

Spēle - instruments "Izdarīt" būs piemērota gan darba vidē, kur katru dienu no dažādiem kanāliem gāžas virsū nekontrolējama darbu plūsma, gan tiem, kuri ir uz izdegšanas robežas, tiem, kuri iesāk dažādas lietas, bet nezināmu iemeslu dēļ tās nespēj novest līdz galam, gan tiem, kuri meklē iespēju pamazām atgriezties darbos pēc izdegšanas. Arī studentiem un skolēniem, kuriem ir grūtības saņemties kārtējai esejai vai projektam. Arī tiem, kuri pašlaik nestrādā un mēģina saprast, kā organizēt ikdienas darbus.

Spēle "Izdarīt" būs labs instruments gan tad, ja cilvēkam nav spēka runāt ar kādu par saviem izaicinājumiem, un viņš vēlas tikt skaidrībā ar šiem jautājumiem viens pats, gan arī tad, ja ir vēlme kopā ar draugiem un kolēģiem izprast laiku, darbus, robežas un vienam otru atbalstīt.

Spēle ir paredzēta arī profesionāļiem, kuru klientam ir grūti atrast īstos vārdus problēmsituācijas formulēšanai. Šī spēle palīdzēs identificēt trūkstošās prasmes darbu plānošanai, uzsākšanai, paveikšanai un izdarīšanai līdz galam, informē tās izveidotāji.

Spēle - instruments "Izdarīt" ir sadalīta četrās daļās. Pirmajā ir paštests ar 50 apgalvojumiem, lai saprastu, kas traucē izdarīt ieplānotās lietas, otrajā - 50 jautājumu sev vai citiem, lai izprastu traucēkļus, trešajā - 50 dažādi uzdevumi, kas palīdzēs pārvarēt pretestību, bailes, trauksmi no darbiem, bet ceturtajā iekļauti 50 iedvesmojoši ceļavārdi.

"Uzvediba.lv" komanda aicina uz atvērto durvju dienu pasākumu 19.decembrī, kurā tiks svinēta spēles "Izdarīt"iznākšana. No plkst.10 līdz plkst.18 "uzvediba.lv" biroja telpas būs atvērtas apmeklētājiem. Aicināti ir gan tie, kuri ir jau iegādājušies spēles un vēlas uzzināt kādas formulas konkrētām situācijām, gan arī tos, kuri vēlas spēli izmēģināt, lai saprastu, kā tā varētu būt noderīga izglītības iestādē, darba vidē vai ģimenē un citur.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu