"airBaltic" atklājis sezonālo bāzi Grankanārijā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Piektdien Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" atklājusi savu sezonālo bāzi Grankanārijā, vienā no Spānijai piederošajām Kanāriju salām, informēja kompānija.

Ziemas sezonā "airBaltic" Grankanārijas lidostā bāzēs divas "Airbus A220-300" lidmašīnas, kopumā izpildot tiešos lidojumus desmit maršrutos.

"airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss komentē, ka paplašinātā darbība Grankanārijā nodrošinās ievērojami labāku savienojamību un sniegs ceļotājiem plašākas un ērtākas ceļošanas iespējas starp Kanāriju salām un "airBaltic" bāzēm Baltijā un Somijā.

"Ar šo stratēģisko paplašināšanos mēs nodrošinām risinājumu pieaugošajam pieprasījumam pēc saulainiem atpūtas galamērķiem ziemas sezonā," piebilst Gauss.

Sezonālais piedāvājums papildinās "airBaltic" esošos lidojumus uz Kanāriju salām, lidsabiedrībai turpinot izpildīt tiešos lidojumus uz Tenerifi no savām četrām bāzēm - Rīgas, Tallinas, Viļņas un Tamperes.

LETA jau vēstīja, ka par sezonālās bāzes Grankanārijā izveidi "airBaltic" ziņoja jūnijā.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 500,17 miljoni eiro, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās 2,5 reizes - līdz 54,219 miljoniem eiro.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu