Ukrainas robešardze apturējusi Porošenko, kurš bija ceļā pie Orbāna (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas robežsardze liegusi piektdien bijušajam prezidentam Petro Porošenko atstāt valsti, jo viņam bijusi paredzēta tikšanās ar Ungārijas prezidentu Viktoru Orbānu.

Porošenko, kurš atradās prezidenta amatā no 2014. līdz 2019.gadam, ārvalstīs bija plānota virkne tikšanos ar augstākā ranga amatpersonām, taču viņam nācies vizīti atcelt, jo eksprezidents ticis pie robežas apturēts.

Ukrainas Drošības dienests (SBU) sestdien izplatītājā paziņojumā norādījis, ka bijušajam prezidentam liegta robežas šķērsošana, jo viņš plānojis tikties ar Orbānu, kurš pazīstams ar savu prokrievisko nostāju.

SBU paudis aizdomas, ka Maskava plānojusi šo tikšanos izmantot savās pret Ukrainu vērtajās dezinformācijas un psiholoģiskajās operācijās.

Porošenko liegta izbraukšana no valsts jau iepriekš, piemēram, pagājušā gada maijā, kad viņš gatavojās doties uz NATO parlamentāro asambleju Lietuvā.

Pret Porošenko pēc prezidenta amata atstāšanas tikušas ierosinātas izmeklēšanas apsūdzībās par valsts nodevību un korupciju, kuras, kā viņš apgalvo, safabricējis viņa pēctecis valsts galvas krēslā Volodimirs Zelenskis.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu