Uzbruka ar nazi un āmuru. Parīzē uzbrucējs nogalinājis vācieti un ievainojis vēl divus cilvēkus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Sestdienas, 2. decembra, vakarā Francijas galvaspilsētā Parīzē netālu no Eifeļa torņa kāds islāmists ar nazi un āmuru uzbrucis garāmgājējiem, atņemot dzīvību Vācijas pilsonim un ievainojot vēl divus cilvēkus, vēsta ārvalstu mediji. 

Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns un prokuratūra sestdienas vakarā paziņoja, ka uzbrukumā dzīvību zaudējis kāds 1999. gadā Filipīnās dzimis vācietis, kurš tur atradies ar savu sievu. 

Darmanēns paskaidroja, ka pēc uzbrukuma vācietim iejaucies kāds taksometra vadītājs. Pēc tam uzbrucējs pārskrējis pāri tiltam pār Sēnu uz upes otru krastu un tur uzbrucis citiem cilvēkiem.

Saskaņā ar iekšlietu ministra teikto, tika ievainots apmēram 60 gadus vecs francūzis. Uzbrucējs ar āmuru ievainoja arī kādu citu ārvalstu tūristu.

Uzbrucējs, kurš ir 1997. gadā dzimis Francijas pilsonis, bija zināms kā radikāls islāmists un kliedzis "Allahu Akbar" (Dievs ir varens). Policijai viņš esot sacījis, ka nespēj paciest, ka "tik daudzi musulmaņi mirst Afganistānā un Palestīnā". 

Vīrietim jau iepriekš bija sodāmība. 2016. gadā viņš tika notiesāts uz četriem gadiem cietumā par cita uzbrukuma plānošanu. Policijas avoti arī norādīja, ka Francijā dzimušajam irāņu izcelsmes noziedzniekam bija garīgās veselības problēmas. 

Saskaņā ar policijas avotiem, slepkava tika apturēts ar elektrošoku un arestēts. Viņam izvirzītas apsūdzības slepkavībā un slepkavības mēģinājumā. Izmeklēšanu pārņēmusi valsts pretterorisma prokuratūra.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu