Notiesāts vīrietis, kurš video skatījumu dēļ apzināti izraisīja lidmašīnas avāriju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pilotam, kurš tika atzīts par vainīgu mazas lidmašīnas avārijas izraisīšanā video skatījumu dēļ, ir piespriests sešu mēnešu cietumsods.

30 gadus vecais Trevors Džeikobs jūnijā atzina, ka apzināti katapultējās no viņa vadītas lidmašīnas, ļaujot tai avarēt, lai varētu uzņemt “Youtube” video.

Konkrētais video ar lidmašīnas avāriju ir skatīts vairāk nekā 4,4 miljonus reižu.

Nu tiesa viņam piespriedusi sodu pēc tam, kad viņš pats atzina vainu apsūdzībā par pierādījumu iznīcināšanu ar nolūku kavēt federālo izmeklēšanu, paziņoja ASV Kalifornijas Centrālā prokuratūra, vēsta izdevums “Business Insider”.

2021. gada 24. novembrī Džeikobs vadīja lidmašīnu, tomēr nedomāja sasniegt galamērķi un tā vietā izlēca no lidmašīnas, izliekoties, ka zaudējis vadību pār to. Viņš bija aprīkojis lidmašīnu ar vairākām kamerām un nofilmējis, kā izlec ar izpletni.

Divas dienas vēlāk Džeikobs informēja Nacionālo transporta drošības padomi par aviokatastrofu un teica, ka palīdzēs viņiem atrast avarējušo lidmašīnu. Tomēr pirms tam viņš ar draugu turp aizlidoja ar helikopteru, kur izjauca lidmašīnas vraku un izmeta tās daļas dažādās atkritumu tvertnēs, kas, pēc prokuroru teiktā, tika darīts, lai kavētu Federālās aviācijas pārvaldes izmeklēšanu par avāriju.

Pēc divām nedēļām pilots publicēja savu video, tomēr ātri vien viņu sāka apšaubīt citi aviācijas pārstāvji, brīnoties par Džeikoba izpletņa izvēli, kāpēc viņš nemēģināja lūgt palīdzību un kāpēc izvēlējās nekavējoties lēkt, nevis mēģināt lidmašīnu nosēdināt.

Atzīstot savu vainu, Džeikobs sacīja, ka ar video starpniecību ir piekritis reklamēt sponsora produktu.

Pēc tiesas lēmuma vīrietis publiskoja vēl vienu video, kurā atklāja, ka ir atguvis savu pilota licenci, tomēr dodas uz cietumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu