Latvijas pārstāvji izcīna otro un trešo vietu Baltijas un Ziemeļvalstu alus someljē čempionātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alus, ilustratīvs attēls
Alus, ilustratīvs attēls Foto: Ieva Leiniša/LETA

Baltijas un Ziemeļvalstu alus someljē čempionātā sudraba godalgu izcīnījis "Mežpils alus" vēstnieks Edgars Magons, savukārt trešo vietu ieguvis "Valmiermuižas alus" someljē Uldis Līcis, aģentūru LETA informēja AS "Aldaris" pārstāvji.

Uzņēmumā norāda, ka Magons ar trīs punktu starpību piekāpās Igaunijas pārstāvim Martinam Vahtram, kurš ir "Nordic Brewery" galvenais aldaris.

"Šīs sacensības ir lielisks veids, kā pārbaudīt savas zināšanas, saprast, cik daudz izdevies apgūt, kas vēl pilnveidojams un tamlīdzīgi. Tā ir arī iespēja paplašināt profesionālo kontaktu loku, tāpēc noteikti piedalīšos arī nākamajā gadā," norāda Magons.

Dalībniekus vērtēja starptautiska žūrija, savukārt trīs finālisti savas prasmes pārbaudīja skatītāju priekšā. Konkursa dalībniekiem bija jāiepazīst alus vēsture, dažādas brūvēšanas metodes, ražotāji, kā arī dažādas nianses pasniegšanā un alus un ēdienu saderībā. Papildus bija arī jānogaršo un jānosaka dažādi alus veidi.

Uzņēmumā pārstāvji piebilst, ka pirms konkursa fināla Tallinā notika arī nacionālā atlase, kurā varēja pieteikties ikviens ar alus nozari saistīts interesants.

"Aldaris" skaidro, ka Baltijas un Ziemeļvalstu alus someljē čempionāts sākās kā Igaunijas Labākā alus someljē konkurss, kas Igaunijas Vīnziņu asociācijas vadībā tiek organizēts jau deviņus gadus. Pēdējos trīs gadus šis konkurss kļuvis starptautisks, aicinot alus ekspertus no Baltijas un Ziemeļvalstīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu