Gruzijā pazudušais Krievijas aktīvists atrodas izolatorā Krievijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietums. Ilustratīvs attēls.
Cietums. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Krievu aktīvists Rafails Šepeļevs, kurš 12. oktobrī pazuda Gruzijā, atrodas Krievijā Ņižņijtagilas izmeklēšanas izolatorā, atklājuši cilvēktiesību aktīvisti.

Krievijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki izvilināja Šepeļevu no Tbilisi, aizturēja viņu un nosūtīja uz Vladikaukāzu, kur vietējā tiesa viņam piesprieda administratīvo arestu uz 15 diennaktīm par sīko huligānismu, noskaidrojusi juristu un cilvēktiesību aktīvistu kopiena "Pervij otdjel".

Aizturēšanas laikā Šepeļevam tika izvirzītas apsūdzības par piedalīšanos teroristiskā organizācijā un par terorisma attaisnošanu. Pēc drošības līdzekļa piemērošanas aktīvists tika pārvests uz Ņižņijtagilas izmeklēšanas izolatoru.

Šepeļevs ir dzimis Jekaterinburgā. Krievijā viņš vairākkārt tika aizturēts protesta akcijās, tai skaitā atbalstot politiķi Alekseju Navaļniju. Pēc viņa draugu teiktā, Šepeļevs 2021.gada septembrī pārcēlās uz Gruziju un negrasījās atgriezties Krievijā. Gruzijā viņš piedalījās pretkara mītiņos un bijušā Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili atbalsta akcijās Tbilisi.

Šis nav pirmais gadījums, kad Krievijā tiek atrasti trešās valstīs pazuduši krievu aktīvisti. Krievijas opozīcijas Kreisā bloka aktīvists Ļevs Skorjakins, kas oktobrī tika nolaupīts Kirgizstānā, šomēnes "atradās" Maskavā izmeklēšanas izolatorā nr.2 "Butirka".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu