Diviem Abramoviča bērniem ir Lietuvas pilsonība. Neskaidrības par citiem oligarha bērniem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Diviem Krievijas oligarha Romāna Abramoviča bērniem ir Lietuvas pilsonība, trešdien apstiprināja Lietuvas Migrācijas departaments, informējot, ka turpinās izmeklēšana, vai vēl citiem oligarha bērniem nav Lietuvas pase.

"Pašlaik mums ir informācija par divām personām," žurnālistiem trešdien teica Lietuvas Migrācijas departamenta direktore Evelīna Gudzinskaite, piebilstot, ka tiek apkopota un pārbaudīta informācija, vai Lietuvas pilsonība ir arī citiem Abramoviča bērniem.

Lietuvas iekšlietu ministre Agne Bilotaite informēja, ka tiek izstrādāti likuma grozījumi, lai Lietuvas pilsonību varētu atņemt, ja persona tiek atzīta par draudu nacionālajai drošībai. Tādi noteikumi attiektos arī uz tiem, kuri Lietuvas pilsonību ieguvuši kā lietuviešu pēcteči.

Ministre paskaidroja, ka pašlaik Lietuvas tiesību normas neparedz iespēju atņemt pilsonību personām, kurām tā piešķirta kā lietuviešu pēctečiem vai cita iemesla dēļ.

"Lietuvas pase nevar būt aizsegs sankciju apiešanai," viņa uzsvēra.

Lietuvas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Siena" kopā ar starptautisko mediju pārstāvjiem veiktā pētījumā noskaidroja, ka Abramoviča bērniem Annai un Arkādijam ir Lietuvas pase. Viņi varētu būt iesaistīti shēmās, lai palīdzētu savam tēvam apiet noteiktās starptautiskās sankcijas.

Bilotaite uzdevusi Migrācijas departamentam noskaidrot, cik daudz sankcijām pakļautu personu vai viņu tuvinieku ir atjaunojuši Lietuvas pilsonību.

Gudzinskaite apliecināja, ka diviem Abramoviča bērniem Lietuvas pilsonība piešķirta pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā. Migrācijas departamenta vadītāja apstiprināja, ka pašam Abramovičam Lietuvas pilsonības nav.

Viņa paskaidroja, ka pašlaik vienīgais veids, kā liegt personai atjaunot Lietuvas pilsonību, kas iegūta kā lietuviešu pēctecim, ir tad, ja Lietuvas varasiestādēm sniegta nepatiesa informācija un ir pierādījumi par personas pastrādātiem kara noziegumiem.

Privātās investīciju kompānijas "Millhouse" īpašniekam Abramovičam ir Krievijas, Izraēlas un Portugāles pilsonība. Pret bijušo Anglijas premjerlīgas futbola kluba "Chelsea" īpašnieku Abramoviču, kuram ir septiņi bērni, ir vērstas starptautiskas sankcijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu