Izvērtējot Muciņa kandidatūru Aizkraukles slimnīcas valdei, reputācijas riski nav uzskatīti par būtiskāko kritēriju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rinalds Muciņš.
Rinalds Muciņš. Foto: Edijs Pālens/LETA

Vērtējot Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) agrākā vadītāja Rinalda Muciņa kandidatūru Aizkraukles slimnīcas valdei, reputācijas riski nav uzskatīti par būtiskāko kritēriju, skaidroja pašvaldības izpilddirektors Uldis Riekstiņš.

Pēc Riekstiņa stāstītā, darba intervijas laikā daudz ticis runāts par Muciņa reputācijas riskiem. Astoņi kandidātu izvērtēšanas komisijas locekļi katrs autonomi aizpildījis kandidātu vērtējuma veidlapu un devis punktus par katru no pozīcijām. Muciņam bijis vislielākais punktu skaits, teica Riekstiņš.

Reputācijas riskus vērtētāji nav uzskatījuši par "tik lieliem", jo pašvaldībai esot iespēja Muciņu atstādināt no šī amata jebkurā brīdī. Riekstiņa ieskatā, Muciņa personība neesot galvenais faktors Stradiņa slimnīcas neveiksmēs ar Eiropas struktūrfondu izmantošanu.

"Drīzāk tā situācija, kurā viņš bija, ir gana sarežģīta," pauda Aizkraukles novada izpilddirektors.

Muciņa skaidrojumi par situāciju Stradiņa slimnīcā izpilddirektoram un arī pārējiem komisijas locekļiem šķituši pieņemami un reputācijas risku viņi nav uzskatījuši par augstu. "Mēs viņu uzskatām pa nozares profesionāli," pauda Riekstiņš.

Kā LETA jau ziņoja, Muciņš no 2020.gada 25.februāra līdz šī gada 1.novembrim bija PSKUS valdē. Slimnīcas padome oktobrī izteica neuzticību slimnīcas valdei, atceļot no amatiem Muciņu, Ilzi Kreicbergu, Jāni Nagli un Agru Melni.

Ģenerālprokuratūra sākusi pārbaudi par PSKUS bijušo amatpersonu rīcību saistībā ar Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma apguvi.

PSKUS jauno korpusu būvniecībā var zaudēt desmitiem miljonu eiro, tāpēc jaunā valde izraudzīta ar spēcīgām krīzes menedžmenta zināšanām un tās darbs būs orientēts uz zaudējumu samazināšanu, glābjot to, kas vēl glābjams, aģentūrai LETA iepriekš sacīja slimnīcas pagaidu padomes loceklis Normunds Staņēvičs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu