Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeja ēkas un zemi nodos "Šamir" īpašumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja likumprojektu, kas paredz ebreju biedrības "Šamir" īpašumā nodot Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeja ēkas un zemi.

Tas paredz nodot biedrībai īpašumā vienīgi būves, kurās pašlaik atrodas Rīgas geto un Latvijas holokausta muzejs, kā arī zem būvēm esošo zemi.

Kā norāda likumprojekta autori, mērķis ir nodrošināt Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeja darbību un ilgtspējīgu attīstību, lai veicinātu piemiņas par ebreju, jo īpaši Latvijas ebreju, ciešanām un holokausta traģēdiju Otrā pasaules kara laikā iemūžināšanu, sniegtu atbalstu ebreju kultūras un izglītības attīstībai, kā arī sekmētu Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeja ēkas esību un apsaimniekošanu ilgtermiņā.

Rīgas pašvaldība kopš 2010.gada ir nodevusi bezatlīdzības lietošanā biedrībai "Šamir" nekustamos īpašumus, un biedrība šajā teritorijā ir izveidojusi Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeju. Pašlaik ir spēkā 2020.gada 27.novembrī noslēgtais Rīgas domes un biedrības "Šamir" līgums par nekustamā īpašuma nodošanu bezatlīdzības lietošanā.

Biedrība "Šamir" ir sabiedriskā labuma organizācija, kuras darbības mērķi ir saistīti ar ebreju identitātes, kultūras un reliģijas saglabāšanu, attīstīšanu un veicināšanu, ebreju reliģiskā kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu, jo īpaši Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeja uzturēšanu, kā arī izglītošanu un informēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu