Rīgas centrā tuvu sliedēm novietots auto atkal nobloķē 11. tramvaja kustību. Satiksme atjaunota (1)

Ziņa papildināta plkst. 20.35
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Rīgā, Miera ielā, tuvu sliedēm novietotas automašīnas dēļ apstājusies 11. tramvaja kustība virzienā uz Mežaparku, informē "Rīgas satiksme".

 

Trešdienas vakarā apstājās kustība 11. maršruta tramvajam Miera ielā, virzienā uz Mežaparku, tuvu sliedēm novietotas automašīnas dēļ.

Tas ir jau otrais gadījums dažu dienu laikā, kad nepareizi novietotu auto dēļ tiek paralizēta tramvaju satiksme.

Trešdien plkst. 20.28 RS informē, ka 11. tramvaja kustība ir atjaunota.

"Rīgas satiksme" ziņo, ka šovakar bija apstājusies kustība arī 1. un 5. maršruta tramvajam Slokas un Kalnciema ielu krustojumā, abos virzienos, tehnisku iemeslu dēļ. Ap plkst. 19.30 kustība tika atjaunota, taču RS lūdz ņemt vērā, ka tramvaji brauc ar kavējumu.

"Apollo.lv" ziņoja, ka aizvadītās svētdienas priekšpusdienā Miera ielā nepareizi novietotas automašīnas dēļ tika paralizēta transportlīdzekļu satiksme. Nepareizi novietoti tika vēl četri spēkrati.

Par pārkāpumu visām automašīnām tika piemēroti sodi. Viena automašīna tika evakuēta, taču pārējos gadījumos auto īpašnieki paši ieradās notikuma vietā un pārvietoja tos.

Šādos gadījumos policijai ir tiesības evakuēt traucējošās automašīnas, taču vienmēr meklē ātrāko veidu, kā atjaunot transporta kustību.

"Atgādinām, ka sods par automašīnu novietošanu uz tramvaja sliežu klātnes ir 40 eiro, tomēr tās nav vienīgās izmaksas, ar ko jārēķinās pārkāpējiem - evakuācijas gadījumā ir jāsedz evakuācijas un automašīnas uzglabāšanas izmaksas, kā arī var nākties par pārkāpumu atbildēt civiltiesiski, proti segt uzņēmumam Rīgas satiksme radītos zaudējumus," uzsver policija.

Policija atgādina, ka tramvajs netraucēti var tikt garām ielu malās novietotajām automašīnām tad, ja starp tām un sliežu klātni ir vismaz viens metrs.

 
 
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu