Vācijas federālajā zemē jāapliecina Izraēlas tiesību atzīšana, lai iegūtu pilsonību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas karogs. Ilustratīvs attēls.
Vācijas karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Saksijas-Anhaltes federālā zeme personām, kas vēlēsies naturalizācijas kārtībā iegūt Vācijas pilsonību, pieprasīs rakstiski apliecināt, ka persona atzīst Izraēlas tiesības uz pastāvēšanu un nosoda centienus to iznīcināt.

Pirms zemju iekšlietu ministru tikšanās ar Vācijas iekšlietu ministri Nensiju Fēzeri, Saksijas-Anhaltes iekšlietu ministre Tamāra Cīšanga trešdien aicināja arī pārējās 15 federālās zemes pieņemt līdzīgus noteikumus.

Iepriekš Cīšanga pavēstīja, ka viņas vadītā ministrija attiecīgu rīkojumu novembra beigās nosūtījusi visām Saksijas-Anhaltes municipalitātēm.

Ar šo rīkojumu varasiestādēm uzdots pievērst lielu uzmanību tam, vai naturalizācijas pretendenti nelolo antisemītiskus uzskatus.

Saksijas-Anhaltes Iekšlietu ministrija vēstulē vietējām varasiestādēm norādījusi, ka to ārvalstnieku naturalizācija, kas iesaistīti pret Vācijas liberāli demokrātisko iekārtu vērstās aktivitātēs, ir noraidāma. Par šādām darbībām atzīstama arī Izraēlas tiesību noliegšana uz pastāvēšanu, norāda ministrija.

Vietējām varasiestādēm uzdots noraidīt jebkuras personas naturalizācijas pieteikumu, ja tā atsakās parakstīt attiecīgu deklarāciju. Šāda atteikšanās fiksējama personas naturalizācijas lietā turpmākai zināšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu