Izraēlas armija Jordānas Rietumkrastā nogalinājusi četrus palestīniešus, tostarp divus pusaudžus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izraēlas tanks.
Izraēlas tanks. Foto: MENAHEM KAHANA

Izraēlas armijas karavīri 6. decembrī Jordānas Rietumkrasta ziemeļos nošāva četrus palestīniešus, no kuriem divi bija pusaudži, paziņoja Palestīnas pašpārvaldes Veselības ministrija.

16 gadus vecais Omars Abu Bakrs tika nogalināts "ar lodi krūtīs, kuru izšāva okupācijas (Izraēlas) karavīri Jabadā", teikts ministrijas paziņojumā.

24 gadus vecais Abdelnasers Mustafa Rijahi nomira no ievainojumiem pēc tam, kad bija sašauts Balatas bēgļu nometnē pie Nāblusas pilsētas.

Palestīniešu oficiālā ziņu aģentūra "Wafa" ziņoja, ka Izraēlas karavīri no rīta iebrukuši šajā nometnē un aplenkuši kādu māju. "Izcēlās sadursmes, kuru laikā karavīri atklāja uguni uz palestīniešiem, četrus ievainojot. Viens no viņiem vēlāk nomira no ievainojumiem," ziņoja "Wafa".

Veselības ministrija pirms tam paziņoja, ka Izraēlas karavīri nošāvuši arī 16 gadus veco Haledu Bani Odehu un 23 gadus veco Moatu Ibrahimu Zahranu Tamunas ciemā un netālu esošajā Faras bēgļu nometnē. Kad karavīri ieradās šajā ciemā, lai veiktu arestus, izcēlās sadursmes ar ciema iedzīvotājiem.

Deišas bēgļu nometnē pie Betlemes pilsētas Izraēlas armija sašāva trīs palestīniešus, no kuriem viens ir nopieni ievainots.

Izraēlas armija vēl nav komentējusi šīs ziņas.

Kopš 7.oktobrī sākās karš starp Izraēlu un kaujinieku grupējumu "Hamās" Gazas joslā, ir uzliesmojusi vardarbība arī Izraēlas okupētajā Jordānas Rietumkrastā. Šī konflikta laikā Jordānas Rietumkrastā Izraēlas armijas īstenotās apšaudēs un ebreju kolonistu uzbrukumos ir nogalināti vairāk nekā 250 palestīniešu, paziņoja Palestīnas pašpārvalde.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu