Satiksmes ministrs rosina veidot Mobilitātes vienlīdzības un piekļūstamības konsultatīvo padomi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Satiksmes ministrs Kaspars Briškens.
Satiksmes ministrs Kaspars Briškens. Foto: Lita Millere/LETA

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) aicina veidot Mobilitātes vienlīdzības un piekļūstamības kosultatīvo padomi, lai nodrošinātu ikvienam piekļūstamu un drošu transporta infrastruktūru, kā arī mobilitātes pakalpojumus, tostarp cilvēkiem ar pārvietošanās grūtībām, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Ministrijā informē, ka padomi plānots izveidot tuvākajā laikā - decembrī, kad tiek atzīmēta arī ANO iedibinātā Starptautiskā personu ar invaliditāti diena. Tāpat iecerēts, ka padomes darbs notiks sēdēs, kas tiks sasauktas pēc nepieciešamības.

"Veicinot satiksmes drošību, sabiedriskā transporta modernizāciju, satiksmes infrastruktūras objektu attīstību, būtiski ir ievērot visu sabiedrības grupu piekļūstamības iespējas, tā ir jānodrošina kā cilvēkiem ar kustību traucējumiem, tā vecākiem ar bērnu ratiņiem un ikvienam satiksmes dalībniekam. Lai to izdarītu maksimāli kvalitatīvi ir jābūt sadarbībai ar dažādu sabiedrības grupu pārstāvjiem, kas var sniegt savus padomus, konsultācijas un paust konkrētas grupas vajadzības," pauž Briškens.

Vienlaikus SM norāda, ka konsultatīvajā padomē darbosies satiksmes nozares eksperti, nevalstiskās organizācijas, transporta nozares institūciju un uzņēmumu pārstāvji. To vadīs satiksmes ministra ārštata padomniece Gunta Anča.

Padome sniegs konsultācijas personu mobilitātes vienlīdzības un piekļūstamības politikas veidošanas procesā, veicinās mērķgrupas pārstāvošo nevalstisko organizāciju un pasažieru pārvadājumu jomā iesaistīto transporta nozares un citu institūciju sadarbību.

Tāpat konsultatīvās padomes uzdevums būs apzināt problēmas personu tiesībās mobilitātes vienlīdzības nodrošināšanā un sniegt priekšlikumus to risināšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu