10. sezonas "Lauku sētas" uzvarētājs atklāj, kā tērēs laimēto naudu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Uzvaras laurus šova "Lauku sēta" 10. sezonā plūca mutīgais un atraktīvais puisis no Jelgavas puses, kurš sevi dēvēja par Šarmanto. Nu viņš sarunā ar "Privāto Dzīvi" atklāj šova aizkulises un arī to, kā plāno tērēt šova galveno balvu.

Šova "Lauku sēta" finālā jelgavnieks Kaspars Gendvils sacentās ar Matīsu Gredzenu no Ventspils, kurš bija daudzu favorīts. "Kad uzvarēju, daudziem bija šoks, jo Matīss ir sportiskāks un ātrāks par mani. Īstās atslēgas meklēšanas izaicinājumā sapratu, ka tik ātri paskriet nevaru, tāpēc uzdevumu veicu lēnām, paļāvos uz laimi un likteni. Un tas nostrādāja. Ne velti saka – lēnāk brauksi, tālāk tiksi," teic Kaspars.

Kopumā viņam patika šovā pieredzētais: "Labi bija tas, ka ikdiena nebija vienmuļa. Es jaucu kūti, liku logu stiklus, pļāvu zāli, lasīju ogas un vārīju ievārījumu," atminas Kaspars. Jo īpaši Šarmantajam patika bišu nedēļa, kad dalībniekiem bija jākrāso stropi un jāiepazīst dravniecības gudrības.

Kaspars saimnieko savā simts gadu vecajā lauku mājā "Zemgalieši" Jelgavas pusē. "Mani vecāki to iegādājās, kad biju septiņus gadus vecs. Kad izaugu un sāku patstāvīgu dzīvi, no vecāku mājām aizgāju un mitinājos īrētā dzīvoklī," stāsta viņš.

Trīs hektāru lielajā saimniecībā esot dārzs, siltumnīcas tomātiem, vistas, pīles, pundurcūkas un bišu stropi. Tieši pieredze lauku darbos mudināja Kasparu pieteikties šovam.

Par uzvaru šovā "Lauku sēta" Šarmantais saņems 9500 eiro naudas balvu. Kā to tērēs, Kaspars jau zina. "Man zvana radinieki un draugi, kas apsveic ar uzvaru un prasa, ko iesākšu ar naudu. Es viņiem atbildu, ka ieguldīšu to mājā.

Notrallināt to visu jau var uzreiz, bet māja prasa savu," teic viņš. Nauda noteikti tiks ieguldīta arī biškopībā, kas nav lēts prieks. "Domāju, ka taps arī jauns šķūnis. Bet visam ir nepieciešami materiāli, ko ir grūti sagādāt, jo tie mūsdienās ir dārgi. Esmu priecīgs par balvu, jo naudas summa ir diezgan liels atspēriens, lai atjaunotu saimniecību," priecājas Kaspars.

Vairāk lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 5. decembra numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu