"Atskatoties uz iepriekšējiem gadiem, mums īsti nav, ar ko palielīties." Račs par "X Faktoru" (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes, Paula Čurkste/LETA, Apollo.lv kolāža

Jau šajā svētdienas vakarā tiks noskaidrots muzikālā šova "X Faktors" 5. sezonas uzvarētājs, kurš balvā iegūs 10 000 eiro un līgumu ar mūzikas kompāniju "Universal Music Group". Par to, vai dalība šovā ir kā ceļazīme uz Latvijas šovbiznesa skatuvi, pārdomās dalījies mūziķis un producents Guntars Račs.

"Tāds konkurss kā "X Faktors" nav slikts, bet, atskatoties uz iepriekšējiem gadiem, mums īsti nav, ar ko palielīties, jo tā dalībnieki pēc šova mēdz pazust no aprites," sarunā ar "Privāto Dzīvi" secinājis producents.

""X Faktorā" piedalās jauni un talantīgi jaunieši, bet problēma ir tajā, ka viņi izpilda pasaulē pazīstamu mākslinieku hitus, tāpēc ir grūti saprast, vai tur ir kāda oriģinalitāte. Brīžiem tas atgādina popielu," pauž Račs.

Viņš uzsver, ka jaunajiem dziedātājiem jādomā pašiem par savu repertuāru. "Bez savām dziesmām karjeru nevar izveidot. Ja pēc uzvaras šovā ir līgums ar milzīgu kompāniju, tomēr jāsaprot, ka arī viņi nav brīnumdari. Citi mūsu mākslinieki ar šādām iespējām būtu sasnieguši krietni vairāk. Jāsaprot, ka televīzija un skatuve ir atšķirīgas. Televīzijā lielāka nozīme ir, lai ir intriga un lai interesanti skatīties, nevis repertuāram.

Tomēr uzvara šovā negarantē to, ka pēc tās spēsi savākt pilnu zāli," uzsver viņš.

Skatoties uz šīs sezonas dalībniekiem, Račs atklāja, ka saskata potenciālu Emilijā Bērziņā un Krišjānī Brasliņā.

Jau vēstīts, ka par galveno balvu šovā šonedēļ cīnīsies trīs dalībnieces – Emilija Bērziņa, Luka un Katrīna Kovaļuka.

Pirms sešiem gadiem jeb 2017. gadā par pirmo "X Faktora" uzvarētāju kļuva Artūrs Gruzdiņš, savukārt Kattie izcīnīja uzvaru otrajā sezonā. Vēl pēc gada uzvaras laurus plūca Elīna Gluzunova, savukārt par 4. sezonas uzvarētāju kļuva Grēta Grantiņa.

Vairāk lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 5. decembra numurā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu