Leikplesida būtu gatava uzņemt 2026.gada OS sacensības bobslejā, skeletonā un kamaniņu sportā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bobsleja sacensības Leikplesidas trasē
Bobsleja sacensības Leikplesidas trasē Foto: AFP/Scanpix

Leikplesida ir izteikusi piedāvājumu rīkot savā trasē 2026.gada olimpisko spēļu sacensības bobslejā, skeletonā un kamaniņu sportā.

Kā zināms, 2026.gada Ziemas olimpiskās spēles notiks Itālijā, tomēr organizatoriem joprojām nav izdevies atrast vietu, kur rīkot augstāk minētās sacensības.

ASV Olimpiskā un paralimpiskā komiteja par šo piedāvājumu paziņoja pēc ceturtdien notikušās Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) sanāksmes, tikai divas dienas pēc tam, kad Milānas-Kortīnas olimpisko spēļu komitejas prezidents Džovanni Malago paziņoja, ka pastāv iespēja, ka rīkotāji varētu nākt klajā ar jaunu piedāvājumu par trases būvniecību.

Oktobrī organizatori paziņoja SOK, ka Itālijas valdība ir devusi rīkojumu pārcelt sacensības uz kādu citu trasi, jo Kortīnas trases atjaunošanas izmaksas ir pārāk lielas. Par labākajām iespējām tika uzskatītas trases Šveicē un Austrijā.

Leikplesidā Ziemas olimpiskās spēles notika 1932. un 1980.gadā, un tajā atrodas ASV olimpiskais mācību centrs ar modernu trasi. Pagājušajā gadā tika pabeigta olimpiskā centra renovācija 104 miljonu ASV dolāru vērtībā, lai Leikplesidā varētu rīkot FISU Pasaules Universiādes spēles.

Jau ziņots, ka otrdien 2026.gada Olimpiādes organizētāji uzsvēra, ka ir vienojušies ar SOK, ka lēmums par 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu sacensību norises vietu kamaniņu sportā, skeletonā un bobslejā ir jāpieņem līdz 2024.gada janvāra beigām.

Tāpat olimpisko spēļu organizācijas komiteja ir sazinājusies ar ASV, Vācijas, Austrijas un Šveices olimpiskajām komitejām par to iespējām uzņemt olimpiskās spēles, ja tiktu lemts par labu kamaniņu sporta, skeletona un bobsleja sacensību pārcelšanai uz citu valsti.

Milānas un Kortīnas kandidatūra balsojumā par 2026.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu pārspēja Stokholmu, kas ledus trases sporta veidu uzņemšanu bija uzticējusi Siguldai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu