VIDEO Atbildīgs garāmgājējs Igaunijā atbrīvojas no sevišķi bīstamām lāstekām

Apollo.lv
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Rus.Postimees

Kāds Igaunijas pilsētas Rakveres iedzīvotājs rīkojies pašaizliedzīgi, nolaužot milzīgas lāstekas, kas kritiena gadījumā varētu nogalināt kādu garāmgājēju, ziņo Igaunijas laikraksts "Rus.Postimees".

Aculiecinieka uzņemtajā video redzams, kā vīrietis paceļ uz zemes nokritušus ledus gabalus un tos met uz lāstekām, cenšoties tās nolauzt. Viņa centieni vainagojas ar panākumiem – tās nokrīt sniegā, laimīgā kārtā nevienam  netrāpot. 

Video: atbildīgs garāmgājējs Igaunijā atbrīvojas no sevišķi bīstamām lāstekām

Arī Rīgā un citur Latvijā novembra pēdējā nedēļā un decembra pirmajās dienās uzsnidzis liels sniega daudzums un mainīgās temperatūras rezultātā pie namu jumtiem veidojas lāstekas, kas var apdraudēt gājējus. 

"Ēku īpašniekiem ir jārūpējas par līdzcilvēku drošību un jāattīra jumti no sniega un ledus. Tāpat rīdziniekiem jāievēro piesardzība, jo sniega svars var lauzt koku zarus un apdraudēt kā gājējus, tā autovadītājus," atzīmē Rīgas domē.

Ēku īpašniekiem, veicot jumtu tīrīšanu, ir atļauts īslaicīgi norobežot teritoriju, kur varētu nokrist sniegs un ledus. Ilgstoši bloķēt gājēju ietvi, nenodrošinot gājējiem iespēju droši apiet norobežoto teritoriju, nav atļauts. Vienīgais veids, kā garantēt gājēju drošību, ir veikt jumta tīrīšanu un pēc tās savākt no jumta notīrīto ledu un sniegu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu