Kremļa atbalstītāji piemuļķojuši vairākus Holivudas aktierus, viņus iekļaujot propagandas materiālos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elija Vuds.
Elija Vuds. Foto: AP/Scanpix

Tehnoloģiju giganta "Microsoft" draudu analīzes centrs ziņojis, ka krievu propagandisti video platformā "Cameo" piemuļķojuši vairākus Holivudas aktierus, liekot viņiem videoklipos izplatīt nepatiesas ziņas par Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Microsoft" eksperti norāda, ka tajos redzamas tādas slavenības kā "Gredzenu pavēlnieka" filmu aktieris Elija Vuds, kurš Zelenski it kā aicina atturēties no apreibinošu vielu lietošanas. 

Tie augšupielādēti platformā "Cameo", kurā lietotāji par samaksu no slavenībām un citām atpazīstamām personībām var pieprasīt ierakstīt kādu viņiem adresētu ziņu. 

"Microsoft" ziņojumā atzīmēts, ka, visticamāk, kāds platformas lietotājs lūdzis ierakstīt ziņu, kurā kādu personu vārdā "Vladimirs" aicinājis atturēties no apreibinošu vielu lietošanas. Propagandisti tos pēc tam pārpublicējuši dažādos Krievijas kontrolētos medijos un stāstījuši, ka uzrunātais "Vladimirs" ir Zelenskis. 

Aktieris Vuds ir ierakstījis vienu video, kurā saka: "Es ceru, ka saņemsi nepieciešamo palīdzību. Sūtu tev daudz mīlestības, Vladimir."  

Krievijas propagandisti jau iepriekš daudzos materiālos vēstījuši, ka Zelenskim it kā ir problēmas ar narkotiku un alkohola lietošanu.

"Microsoft" atzīmē, ka kopš šī gada jūlija platformā ir manīti septiņi šāda rakstura video, kurus ierakstījušas tādas slavenības kā Priscila Preslija, seriāla "Breaking Bad" aktieris Dīns Noriss un citi aktieri

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu