Eksperti: krievi Ukrainā nespēj aizstāt kritušos un ievainotos karavīrus (2)

Apollo.lv
Krievijas karavīri.
Krievijas karavīri. Foto: Ingrid Pakats/Shutterstock

Krievijas armija frontē Ukrainā, visticamāk, zaudē tik daudz karavīru, ka nespēj laicīgi savervēt jaunus rekrūšus, ko sūtīt kritušo vietā, vēsta medijs "Insider".

Šādu prognozi teikuši Kara pētījumu institūta (Institute for the Study of War) eksperti, analizējot pēdējo divu mēnešu laikā reģistrēto kritušo krievu karavīru un jauno rekrūšu skaitu. Dati nākuši no Ukrainas armijas. 

Krievijas armija kopumā novembrī zaudēja aptuveni 11 000 karavīru Ukrainas austrumos, ap Kupjansku, Limanu un Bahmutu. Savukārt Avdijivkā starp 10. un 26. oktobri nogalināti vai ievainoti aptuveni 5000 okupantu. 

Eksperti norāda, ka Krievijas tieksme Avdijivkā sūtīt arvien vairāk vienību visticamāk novedīs pie vēl lielākiem zaudējumiem. 

Ukrainas ģenerālštābs atzīmē, ka valsts dienvidos, Dnipro kreisajā krastā nogalināti vairāk nekā 1200 karavīri un vairāk nekā 2200 ievainoti. Visticamāk, kritušo Zaporižjas apgabalā ir vēl vairāk. 

Kopumā eksperti atzinuši, ka, ja ukraiņu aprēķini ir precīzi, tad Krievijas operācijas Ukrainā ir gauži neveiksmīgas. Sasummējot ievainoto un kritušo karavīru skaitus, rodas rezultāts, ka to skaits, visticamāk, pārsniedz ik mēnesi rekrutēto karavīru skaitu, kas pēc Ukrainas aprēķiniem ir aptuveni 20 000.

Ja Krievijas armija turpinās vervēšanu pašreizējā tempā, vienlaikus zaudējot tikpat daudz karavīru, tās armijai būs grūtības papildināt vai atjaunot esošās vienības, kā arī veidot jaunas vienības, piebilda ISW.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu