VIDEO "Domāju, ka man ir kāds eņģelis." Stradiņa slimnīcas pacientei veikta Baltijā unikāla sirds operācija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Panorāma" sižeta

Anitai Pālena jau vairākus gadus dzīvo ar sirds mazspēju un izteiktu sirds vārstuļa nepietiekamību. Pēdējā no trim Anitas dzīvē veiktajām sirds operācijām ir unikāla, jo viņai ķirurģiskas procedūras vietā tika ievadīta vārstuļu atbalsta sistēma caur cirkšņa vēnām, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

"Es visu laiku domāju tomēr, ka man ir kāds eņģelis. Protams, mana ģimene. Vīrs, kurš ļoti vienmēr pārdzīvo. Mums Ziemassvētku laikā ir kāzu jubileja. Šogad būs 42 gadi," pastāstīja Anita.

Vīrs un dēli ir liels atbalsts, bet šoreiz viņai jāsaka milzīgs paldies arī ārstu komandai. Kopš unikālās operācijas drīz būs pagājuši trīs mēneši.

Viņa ir pirmā paciente Baltijā, kurai ar jaunu, mazinvazīvu metodi caur cirkšņa vēnām implantēta sirds vārstuļu sistēma. Par sirds veselību viņa vairs nesūdzas, uzlabojumus izjutusi jau ceturtajā dienā pēc operācijas. 

Vārstuļu sistēmas implantāciju veica invazīvo kardiologu komanda Paula Stradiņa Klīniskajā universitātē kopā ar kolēģiem no Spānijas. Šādā operācijā neatgriež vaļā krūškurvi, neapstādina sirdi vai nedod ļoti smagu anestēzijas devu. 

Video: "Panorāma" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu