FOTO UN VIDEO Laikabiedri, slavenības un ļaužu masas izvada panku leģendu Šeinu Makgovanu

Apollo.lv
Šeina Makgovana izvadīšana.
Šeina Makgovana izvadīšana. Foto: Reuters/ScanPix

8. decembrī Dublinas ielas piepildīja sērotāji, kuri bija ieradušies mūžībā pavadīt panku lģendu, grupas "The Pogues" vokālistu Šeinu Makgovanu. Pēc bēru korteža caur pilsētas ielām piemiņas dievkalpojums notika Tiperēri grāfistē, kurā piedalījās Šeina laikabiedri, tostarp Džonijs Deps, Bono un Niks Keivs.

Bēru ceremonija tika pārraidīta tiešsaistē un televīzijā faniem visā pasaulē.

Šeina atraitne Viktorija Mērija Klārka ceremonijas laikā dalījās atmiņās par Šeinu caur dažādiem priekšmetiem un simboliem.

Mācītājs Pats Gilberts dievkalpojumā godināja "dzejnieku, tekstu autoru, dziedātāju, celmlauzi", kurš "atspoguļoja dzīvi, kā tā tika izdzīvota mūsu laikos, atmaskojot visiem pieņemtās normas, kas patiesībā šķiet nepieņemamas".

To starpā bija Šeina "Crock Of Gold" grāmata, kurā apkopota viņa māksla un dziesmu vārdi, paplāte, ar kuru Šeina grupas biedrs Spaiders Steisijs mēdza vokālistam "uzšaut pa pakausi", kā arī laulātā pāra kāzu albums.

Uz atvadām viņa par aizgājēju raksturoja kā kādu, kurš "dzīvoja tik tuvu kraujas malai, ka bieži šķita, ka viņš tūliņ nokritīs", kā arī piebilda, ka viņam nekad neinteresēja būt "normālam".

Dievkalpojuma laikā Šeina laikabiedri izpildīja viņa slavenākās dziesmas. Austrāliešu mūziķis Niks Keivs pie klavierēm izpildīja "A Rainy Night In Soho".

Uz saldsērīgas nots neizpalika arī "The Pogues" slavenā Ziemassvētku dziesma "Fairytale Of New York". Glena Hensarda un Laizas O'Neilas izpildījumā tā klātesošos piecēla kājās un izvadīja Šeinu ar dejām un dziedāšanu jeb tieši tā, kā Īrijas nesavaldāmais  un draiskais dēls būtu vēlējies. 

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka dziedātājs un grupas "The Pogues" līderis Šeins Makgovans ceturtdienas, 30. novembra, rītā 65 gadu vecumā devās mūžībā pēc saslimšanas ar encefalītu.

Mūziķis kopā ar grupu "The Pogues" radījis tādus hitus kā "Fairtytale of New York" un "A Pair of Brown Eyes". Makgovana veselība jau kādu laiku bijusi sliktā stāvoklī.

Savas dzīves laikā mākslinieks cīnījies arī ar alkoholismu un narkotiku atkarību. Makgovana pārstāvis ziņoja, ka mūziķis nomira savās mājās. Pēdējos dzīves mirkļos viņam blakus bija māsa un sieva.

 
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu