Karu Ukrainā nopietni apdraud poļu kravas auto šoferu blokāde (1)

Apollo.lv
Foto: NEXTA/"X"

Jau mēnesi ilgā Polijas kravas automašīnu šoferu veiktā robežas blokāde izraisījusi nopietnus Ukrainas militāro spēku piegādes traucējumus. Īpaši situācija ietekmē dronu piegādes, ziņo "Associated Press".

Ukrainas labdarības organizācijas un uzņēmumi brīdina, ka situācija var pasliktināties, turpinoties blokādei, jo tā aizkavē svarīgu tehnikas piegādi, piemēram, dronu detaļas.

Blokāde sākās 6. novembrī. Poļu kravas auto šoferi bloķē galvenos robežpunktus uz robežas ar Ukrainu, šādi protestējot pret, kā uzskata šoferi, negodīgo konkurenci no ukraiņu kolēģu puses.

Poļu šoferi cita starpā pieprasa, lai no jauna tiktu ieviests Eiropas Savienības (ES) atļauju režīms Ukrainas kravas auto, kas tika atcelts pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā.

Abās robežas pusēs izveidojušās garas rindas, daudzi kravas auto šoferi tur ir dienām ilgi.

"Tas nozīmē, ka Krievijas armijai būs iespēja nogalināt Ukrainas karavīrus un terorizēt civiliedzīvotājus vairākas nedēļas ilgāk," sacīja Oleksandrs Zadorožnijs, fonda KOLO direktors.

Labdarības organizācijas "Come Back Alive", kas palīdz Ukrainas militārpersonām, iepirkumu un loģistikas vadītājs Ivans Poberžņaks sacīja, ka "piegādes praktiski ir apstājušās".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu