"CleanR Grupa" grupas uzņēmums iegādāsies "Rīgas tiltus"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vanšu tilts.
Vanšu tilts. Foto: Edijs Pālens/LETA

Konkurences padome (KP) atļāvusi "CleanR Grupa" grupas uzņēmumam SIA "Vizii Urban" iegūt izšķirošu ietekmi pāri SIA "Rīgas tilti", informēja KP pārstāvji.

KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc atļāva īstenot darījumu.

"Vizii Urban" sniedz pilsētvides uzkopšanas un uzturēšanas pakalpojumus pašvaldībām, valsts, pašvaldību un privātiem uzņēmumiem, un privātpersonām, kā arī veic pašvaldības transporta infrastruktūras objektu uzturēšanu un remontu.

Savukārt "Rīgas tilti" veic tiltu, satiksmes pārvadu, krastmalu, tuneļu pārbūvi, remontu un uzturēšanu, kā arī tramvaja sliežu ceļu, būvniecību, rekonstrukciju un remontu.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secināja, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

"Vizii Urban" reģistrēts pērn jūlijā. Uzņēmums ietilpst "CleanR grupā", kurā ir kopumā 25 uzņēmumi.

"CleanR grupas" apgrozījums pagājušajā gadā bija 67,969 miljoni eiro, kas ir par 26,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 18,3% - līdz 4,86 miljoniem eiro.

Kompānija "CleanR grupa" reģistrēta 2014.gadā, un tās pamatkapitāls ir 346 000 eiro. "CleanR grupa" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

Savukārt "Rīgas tilti" pagājušajā gadā strādāja ar 15,506 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 33% vairāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums guva 305 401 eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Kompānija "Rīgas tilti" reģistrēta 1991.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 376 320 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Albins Jasaitis (29,73%), Mārtiņš Sproģis (26,55%), Tomass Klauss Hugo Oto Ulička (21,86%) un Matiass Ernsts Ulička (21,86%).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu