"Traķene? Pansionāts? Ragaviņas?" Cilvēki vētraini apspriež, ko darīt ar senioriem pie stūres

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LTV Ziņu dienests/Twitter.com

Torņakalnā notikusī traģēdija, kad 91 gadu vecs vīrietis ar automašīnu iebrauca transporta pieturā un bojā gāja jauna meitene, bet jauns vīrietis tika smagi savainots, uzjundījusi diskusiju vilni par senioriem pie stūres. Vietnē X cilvēki izsaka visdažādākos viedokļus par to, kad tad senioram vajadzētu spiest bremzes pedāli uz visiem laikiem. Tik vētraina diskusija sen nav redzēta - sarunas karstumā neiztiek arī bez lamāšanās un personiskiem apvainojumiem.

Šādus priekšlikumus daudzi uztver saasināti.

Vai visi seniori spēj adekvāti novērtēt savas braukšanas spējas? Daži negrib mest stūrēšanu pie malas, kaut vajadzētu, daži beidz šofera gaitas bez avārijām, vienkārši izvērtējot riskus.

Pieredzes, protams, ir dažādas.

Šķiet, ka daudzus visvairāk tracina jaunu ļaužu pieņēmumi par noteiktu vecuma cenzu. Galu galā – kad tad sākas vecums? Ne jau septiņdesmit gados, jaunieši!

Daudzi atzīmē, ka vēršanās pret senioriem pie stūres viena gadījuma dēļ nav īsti godīga – tad jau jāsalīdzina senioru un jaunāku cilvēku izraisīto avāriju statistika. Vairāki komentētāji gan atceras vairākus gadījumus nesenā pagātnē, kad seniori izraisījuši skaļas avārijas. Un atkal - ne jau tikai seniori ir traģisku avāriju izraisītāji.  

Diskusija grozās ap auto vadītaju pielaujamo vecumu, bet taisnība tiem, kas saka – vēl jau nav zināma informācija par konkrētā negadījuma cēloņiem.

Izsakām visdziļāko līdzjūtību bojā gājušās jaunietes ģimenei.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu