Ukraiņu artilērijas brigāde pārstāj apšaudīt okupantu vienības, jo pietrūkst ASV piegādātās munīcijas (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karš Ukrainā. Ilustratīvs foto.
Karš Ukrainā. Ilustratīvs foto. Foto: Jānis Vingris/TVNET

Kāds Ukrainas armijas karavīrs norādījis, ka viņa brigāde ir pārtraukusi apšaudīt mazākas krievu vienības, jo sāk aptrūkties ASV ražotās artilērijas krājumi, ziņo medijs "Insider". 

"Kad ir tikai divi vai trīs karavīri, es vairs nešauju. Šausim tikai tad, ja ir kritiska situācija, teiksim, desmit ienaidnieki pie mūsu vienības," teica kareivis. Viņš norāda, ka viņa 47. Mehanizētajai brigādei vasarā bija "desmitreiz vairāk" munīcijas. 

"Amerikāņu lādiņi tiek piegādāti partijās ar gandrīz identisku svaru, ļoti maz lādiņu ir nederīgi. Tagad mums ir dažādas kvalitātes lādiņi no visas pasaules, un mēs uz trim dienām saņemam tikai 15 lādiņus. Pagājušajā nedēļā gandrīz visa partija bija nederīga," sacīja karavīrs.

Lādiņu trūkums ir apgrūtinājis viņa vienības centienus noturēt kontroli pār Avdijivkas ziemeļu flangu Ukrainas austrumos un viņa cīņubiedru iespējas apšaudīt krievu pozīcijas. 

ASV un NATO sabiedrotie pēdējā laikā nav spējuši tikt galā ar Ukrainas prasībām ieroču piegādē, turklāt Rietumvalstu munīcijas krājumi un citas piegādes Ukrainai strauji izsīkst, kā oktobrī norādīja NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs Robs Bauers. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu