Precēts pāris atklāj, kā ir būt poliamorās attiecībās 60 gadu vecumā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Everett Harlow / Facebook

60 gadus vecā Liza un 63 gadus vecais Everets ir precējušies 36 gadus, taču savās attiecībās praktizē poliamoriju, vēsta izdevums "Metro".

Everets atklāja, ka viņiem vienam otra partneri ir kļuvuši par daļu no draugu loka. “Es uzskatu, ka daži no Lizas partneriem ir mani draugi, jo mēs ļoti labi sadzīvojam. Mēs, puiši, varam runāt par futbolu, kas nozīmē, ka Lizai tas nav jādzird.”

Lai gan pāris viens ar otru nav intīmās attiecības kopš 2021. gada, viņi apgalvo, ka ir emocionāli daudz tuvāki viens otram, un pat izvēlas viens otram tērpus randiņu vakariem ar citiem cilvēkiem.

Abi ne vienmēr ir praktizējuši poliamoriju, lai gan vienmēr bijuši atvērti citu seksuālo partneru pievienošanai laulībai.

Liza un Everets iepazinās 1986. gadā un jau 1987. gadā apprecējās. Pēc 23 monogāmas dzīves gadiem Everets 2010. gada februārī sievai atklāja, ka pārgulējis ar citu sievieti.

Liza skaidroja, ka ir “pateicīga”, ka vīrs viņai to pateicis, jo tas pāri mudinājis izpētīt citas laulību modeļa iespējas.

Abi bija apsvēruši kļūt par svingeriem, taču vienojās, ka vēlas “patiesu saikni”.

Tomēr tikai pirms pieciem gadiem pāris uzsāka poliamoras attiecības. Everetam kopš tā laika ir bijušas piecas attiecības, un Lizai ir trīs partneri, kuri visi dzīvo dažādos ASV štatos.

Liza, kura nu kļuvusi par poliamorijas kouču, norādīja, ka laulība kā viņai ar vīru nav piemērota visiem, tomēr noteikti der viņu gadījumā.

“Daudzi precēti pāri dzīvo paralēlās dzīves, bet bez saiknes ar saviem partneriem, taču mēs ar Everetu viens otru mīlam, tomēr mēdzam satikties ar citiem cilvēkiem. Mēs spējam atrast pārsteidzošas īpašības citos partneros, kuras nespējam rast viens otrā. Mans vīrs pēc dabas nav romantisks cilvēks, tāpēc viņam patīk, ka esmu atradusi cilvēkus, kuri pret mani izturas romantiski. Savukārt Everets meklē fizisku saikni, jo viņam ir lielāka dzimumtieksme nekā man,” norādīja Liza.

2019. gada oktobrī Everets sāka attiecības ar citu sievieti, un Liza izdarīja to pašu trīs mēnešus vēlāk.

Šobrīd Lizai ir trīs dažādas attiecības, kas ilgst jau četrus gadus, un viņa kopā ar katru no vīriešiem dodas vakariņās, izklaidēties vai pavadīt laiku muzejos.

“Poliamorijas gadījumā ikvienam ir tiesības būt greizsirdīgam, taču katra pienākums ir tikt galā ar savu greizsirdību. Dažiem cilvēkiem ir savs viedoklis par poliamoriju, bet tā ir viņu darīšana. Es neesmu uzbudināta mājsaimniece, kas vēlas izklaidēties. Esmu precējusies ar savu labāko draugu, taču meklēju arī patiesas attiecības, kuras esmu atradusi trīs dažādos partneros,” tā Liza.

Sieviete piebilda, ka abi ar Everetu viens pret otru ir pilnībā atklāti un tas ir bijis vienīgais veids kā panākt, lai šāds laulības modelis izdotos.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu