"Tas nepārsteidz." Krievu pretinieci ignorējusī ukraiņu paukotāja skarbi izteikusies par agresoru pielaišanu Olimpiādei (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Olha Harlana
Olha Harlana Foto: AP/Scanpix

Šajā vasarā plašāku atpazīstamību guvusī ukraiņu paukotāja Olha Harlana savā "Instagram" kontā skarbi izteikusies par Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu nākamā gada Olimpiādei pielaist arī krievu un baltkrievu sportistus.

Šā gada augustā Harlana sporta pasaules uzmanību izpelnījās pēc tam, kad tika diskvalificēta no pasaules čempionāta par atteikšanos pēc cīņas sarokoties ar sportisti no Krievijas Annu Smirnovu.

Pēc šādas rīcības ukraiņu sportiste dzimtenē izpelnījās vietu uz pastmarkas, bet Krievijā uz šādu viņas lēmumu reaģēja visai asi.

Tagad sportiste ir izteikusies par aizvadītajā nedēļas nogalē pieņemto SOK lēmumu nākamā gada Olimpiādei neitrālo atlētu statusā pielaist baltkrievu un krievu sportistus.

"Krievu sportistiem jebkādā statusā nav vietas olimpiskajās spēlēs vai citās starptautiskās sacensībās. Vairāk nekā 370 ukraiņu sportisti šajā karā ir nogalināti. Deviņas Ukrainas pilsētas ir pilnībā iznīcinātas. Krievija izšāva vairāk nekā 3000 raķešu uz Ukrainas pilsētām, trāpot skolām, dzemdību namiem, teātriem, bērnudārziem un arī cilvēku mājām.

Tā ir sausā statistika, kas pieejama ne tikai Ukrainas medijos, bet arī starptautiskos avotos.

Apzinoties to visu, SOK pieņem lēmumu krievu atlētiem neitrālā statusā piedalīties olimpiskajās spēlēs. Kādas emocijas tas izraisa? Diemžēl mani šāds lēmums nepārsteidz.

Nav pieņemami, ka visa pasaule noskatās uz šo karu, vairums valstu atbalsta Ukrainu un atbalsta mūs cīņā pret ļaunumu. Tajā pašā laikā SOK šo ļaunumu vienkārši pielaiž olimpiskajām spēlēm. Gribas kliegt un uzdot daudz jautājumu. Kāpēc cilvēki, kuri maršē militārās parādēs un saņem pavēles no slepkavnieciskiem ģenerāļiem, saņem tiesības atrasties blakus pasaules sporta elitei?

Mēs parūpēsimies, ka Parīzes spēles kļūs par vietu godīgai cīņai par medaļām, nevis kārtējo tramplīnu Krievijai," rakstīja Harlana.

Dalība olimpiskajās spēlēs neitrāla atlēta statusā ir apstiprināta 11 sportistiem (astoņi krievi un trīs baltkrievi).

SOK priekšnosacījumi šādiem sportistiem ir tādi paši kā martā publicētajām rekomendācijām starptautiskajām sporta veidu federācijām un sacensību rīkotājiem. Tajās teikts, ka sportisti sacensībās var piedalīties tikai kā individuāli pārstāvji, nevis kā komandu dalībnieki.

Sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, nedrīkst piedalīties sacensībās. Tāpat startēt nedrīkst sportisti un sacensībās piedalīties apkalpojošā personāla pārstāvji, kuri ir Krievijas vai Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki.

Sportistiem jāatbilst arī starptautisko federāciju antidopinga noteikumiem, kā arī šo valstu karogi, himnas un nacionālie simboli netiks demonstrēti sacensību laikā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu