Zoriks apgalvo, ka balsošanas gadījumā būtu pret braukšanu uz Olimpiādi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Kristers Zoriks
Latvijas basketbolists Kristers Zoriks Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Kristers Zoriks balsotu pret Latvijas valstsvienības došanos uz 2024.gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, ja tajās startēs Krievijas un Baltkrievijas atlēti, sarunā ar Valdi Valteru "William Hill TV" raidierakstā norādīja Zoriks.

Pagājušajā nedēļā Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) atļāva Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties kā neitrāliem atlētiem.

"Beigās tas būs komandas vai federācijas lēmums, bet, ja man būtu jābalso, tad es balsotu pret. Tad nebraucam," teica Zoriks, kurš piebilda, ka vispirms Latvijas valstsvienībai ir jākvalificējas Olimpiādei.

Viņš izcēla, ka jāatrod labākais veids, kā paust savu nostāju saistībā ar SOK lēmumu, jo to varot paveikt gan dodoties uz Olimpiādi, gan izvēloties nebraukt uz Parīzi.

Latvija jūlija sākumā uzņems vienu no Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem, kurā vienā apakšgrupā spēkosies ar Gruzijas, Filipīnu, Brazīlijas, Melnkalnes un Kamerūnas izlasēm.

"Neesmu daudz domājis par pretiniekiem, bet ar Gruziju un Brazīliju esam spēlējuši. Ko liks pretī, ar to arī spēlēsim. Es ceru, ka SOK mainīs šo lēmumu. Nezinu, kas jāizdara, lai viņus nelaistu uz Olimpiādi, bet ir ļoti stulba situācija. Pirmo reizi pēc ilga laika esam tik tuvu, lai spēlētu olimpiskajās spēlēs," norādīja Zoriks.

Jau vēstīts, ka jautājumā par 2024.gada olimpiskajām spēlēm Parīzē Latvija, pirmkārt, gaidīs pašas Ukrainas viedokli un lēmumu par tālāko rīcību, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

IZM skaidro, ka pašlaik esot iespējami dažādi rīcības scenāriji. Publiskā telpā kā viens no risinājumiem ir izskanējis panākt, lai SOK atceļ savu lēmumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu