VIDEO Polises īpašniece sabojā dārgu viedtālruni un ir neizpratnē par apdrošinātāja atteikumu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Kāda sieviete samaksājusi teju 300 eiro par polisi, lai apdrošinātu īpašumu ar visu mantu. Kad bojājumu guva dārgs viedtālrunis, kompānija "Balta" atteicās izmaksāt apdrošināšanas atlīdzību. Izrādās, viens no līguma punktiem paredz prasības mobilo telefonu apdrošināšanai, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Dace šā gada sākumā meklēja iespēju iegādāties īpašuma apdrošināšanas polisi ar iespējami lielāku segumu. Viņa norāda, ka izvēlējās kompāniju "Balta", kas uzsvēra, ka apdrošina īpašumu ar visu mantu, ja tā pēkšņi un neparedzēti gūst fizisku bojājumu vai zūd. Viņa par polisi samaksāja nepilnus 300 eiro.

Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

"Nopirkām telefonu, 3. decembrī tas nokrita un sasitās. Sākotnēji "Balta" atbildēja, ka tā bijusi neuzmanība. Vēlāk atsūtīja atteikumu, atsaucoties uz vienu punktu no ļoti gariem noteikumiem, kas nosaka, ka mobilie telefoni netiek apdrošināti. Tiek, bet uz tiem attiecas īpaši noteikumi," stāsta Dace.

Starp daudziem līguma nosacījumiem viens no punktiem nosaka, ka mobilos telefonus un planšetdatorus apdrošina papildus, ja apdrošināšanas polisē ir norādīta ierīces marka, modelis un unikālais identifikācijas kods (IMEI kods – mobilajam telefonam, sērijas numurs – planšetdatoram) un apdrošināšanas polises pielikumā ir pievienota mobilā telefona/planšetdatora fotogrāfija.

Pirms sadarbības sākšanas "Balta" darbinieks par šīm īpašajām prasībām, kas attiecas uz mobilajiem telefoniem, neinformēja, raidījumam sacīja Dace. Piekrītot polisei, viņa bija sapratusi, ka apdrošināta tiek pilnīgi visa manta. Sieviete raidījumam atzina – kārtīgi neizlasīja līgumu, bet uzskata, ka apdrošinātāja pārstāvis varēja informēt par īpašajiem nosacījumiem.

Dacei ir iespēja ar sūdzību vērsties Latvijas Apdrošinātāju asociācijā (LAA). Neiedziļinoties konkrētajā strīdā, LAA aicināja klientus kārtīgi iepazīties ar līguma nosacījumiem.

Plašāk "Bez tabu" sižetā:

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu