Tracis LGBT kopienā. Amuna Davis sava viedokļa dēļ izstumts (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: No privātā arhīva, TV3 publicitātes/ Apollo.lv kolāža

LGBT kopienā izcēlies tracis, kad pašmāju slavenākais "draq queen" Amuna Davis (īstajā vārdā Dāvis Ķimenis), viesojoties podkāstā pie influencera Felipes Gabriela Ksavjēra, izteica savu viedokli.

Pašlaik publiskota tikai neliela daļa no podkāsta, taču tā izraisījusi vētru LGBT kopienā. Amuna pauda uzskatu par to, ka LGBT kopiena kļūst aizvien sarežģītāka. Viņaprāt, ir tikai divi dzimumi - vīrietis un sieviete, kas ļoti aizvainojis nebināras personas.

(Nebināras personas - dzimtes identitāšu spektrs, kas nav vīriešu vai sieviešu dzimtes identitāte.)

@felipegabrielx

Next episode with my friend, drag queen and very talented artist @amunadavis is 🔥🔥. Out 15 Dec.

♬ original sound - Felipe Gabriel

Pēc dzirdētā podkāsta fragmentā savu viedokli publiski izteikusi arī LGBT kopienā labi zināmā Venčeska, kas ir nebināra persona. Kad Venčeska nav uz skatuves, ""peld" starp maskulinitāti un sievišķību". Tā reiz Venčeska skaidroja savu būtību raidījumā "Dziļi ar Džili".

Venčeska savā "Instagram" teic, ka pareiza vietniekvārdu izmantošana attiecībā uz personu - viņš, viņa, viņi (they, them) utt. ir par respektu, un tam neesot sakara ar ārējo izskatu. Venčeska pauda uzskatu, ka nebināras personas nav nekas jauns un cilvēku kategorizēšana tikai divos dzimumos esot sen aizmirsta lieta.

Foto: vencheska/Instagram

Dāvis teic, ka šobrīd pret viņu vērušies daudz naidīgu nebināru personu, arī Venčeska, taču viņš šo naidu neizprotot un savā "Instagram" pauž uzskatu, ka katram ir brīva izvēle būt par to, kas vēlas būt, justies, kā vēlas justies, un teikt, ko vēlas teikt, un šīs esot tikai viņa domas, kas visiem nav jāpieņem.

Viņš "Instagram" arī paskaidroja, kāpēc podkāstā teica, ka, viņaprāt, nebinārām personām ir jāiet pie ārsta: "Vai es uzskatu, ka homoseksualitāte, nebināru cilvēku lietas un transpersonas, un vispār šīs visas lietas ir saistītas ar smadzenēm, ar kādu novirzi? Jā! Viennozīmīgi, bet es tā jūtos, es tāds piedzimu, tā nav izvēle, un tā nav arī slimība. Bet noteikti mentāli tas kaut kur ir.

Piemēram, transpersonas Latvijā, pirms viņi maina dzimumu, lai šos cilvēkus atzītu gan dokumentāri, gan psihiski, ka viņi tiešām ir otrs dzimums, viņiem jāiziet konsilijs. Viņiem ir jāiet pie ārstiem. Kad es pasaku, ka cilvēkiem, kuri grib, lai viņus uzrunā "viņi", ir jāiet pie ārsta, – ak dievs, es visus esmu apsaukājis. Mīļie, mums visiem ir jāiet pie ārsta.

Tas ir tas, par ko mēs runājam podkāstā. Tagad visi, kas sevi asociē ar suni vai kaķi, vai vēl kaut ko, ir zem nebināra, tāpēc arī izvēlējos vārdu pokemoni, jo es viņus tā redzu. Tāpēc es arī tā pateicu: cilvēkiem, kas grib, lai viņus uzrunā par suņiem, ir jāiet pie ārsta."

Viņš atklāja, ka šobrīd no LGTB kopienas ir izstumts, kā arī viņa paredzētais Drag šovs Vecgada vakarā klubā "Skapis" ir atcelts. Tam par iemeslu ir viņa izteikumi iepriekšminētajā podkāstā. 

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu