FOTO Pārpildītā zālē aizritējusi izrādes "Viens pats mājās Ziemassvētkos" pirmizrāde

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Trešdienas, 13. decembra, vakarā pārpildītā Kultūras centra "Ulbrokas Pērle" zālē nosvinēta izrādes visai ģimenei "Viens pats mājās Ziemassvētkos" pirmizrāde.

Jauno iestudējumu publika uzņēma ar smiekliem un ovācijām, un visu paaudžu skatītāju atzinību izpelnījās gan aktieri Inga Misāne-Grasberga, Gatis Gāga, Jānis Jarāns, Varis Klausītājs, Frīdis un galvenās lomas atveidotājs Krišs Grāvelis, kura debijai uz skatuves visvairāk juta līdzi viņa mamma – dziedātāja Rudīte Būmane, gan izrādes autors un režisors Klāvs Knuts Sukurs.

Pirmizrāde tika nosvinēta ar varenu ballīti un speciāli šim notikumam tapušu torti.

"Stāsta pamatā ir visiem labi zināmā filma, un tomēr itin nemaz nevar apgalvot – esmu redzējis filmu, tātad arī izrādi esmu redzējis. Jo tas tomēr ir gluži jauns stāsts par mums šodien un šeit," saka izrādes režisors un autors Klāvs Knuts Sukurs, piebilstot – līdztekus aizraujošajam stāstam par drosmīga zēna cīņu ar ne visai apsviedīgajiem noziedzniekiem izrāde rosina līdzpārdzīvojumu un rada īstu svētku noskaņu un Ziemassvētku sajūtu.

Izrāde vēsta par Matīsu, kurš kopā ar saviem šķirtajiem vecākiem apmeklē ziemas saulgriežu pasākumu Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā. Pasākumam beidzoties, Matīsa mamma domā, ka dēls paliks pie tēva, savukārt tētis ir pārliecināts, ka Matīss ir pie mammas. Tā nu Matīss paliek viens ieslēgts spokainajā muzejā. Tiesa, līdz brīdim, kad top skaidrs, ka muzejā viņš gluži nav viens, jo turpat paslēpušies divi par ķekatniekiem pārģērbušies noziedznieki, kuri iekārojuši prāvo naudas summu, kura tikko ziedota muzejam.

Matīss pret ļaundariem sāk cīņu, kuras iznākumā viņus sagūsta, lai laimīgi sagaidītu ierodamies savus vecākus un muzeja darbiniekus…

Lomās: Matīss – Krišs Grāvelis, Mētra, kārtīgā Matīsa mamma – Inga Misāne-Grasberga, Muntis, turīgais Matīsa tētis – Gatis Gāga, Krampis, gudrākais no diviem ne visai gudrajiem bandītiem – Varis Klausītājs, Lauznis, otrs gudrākais no diviem ne visai gudrajiem bandītiem – Jānis Jarāns, Visvaldis, viedais muzeja saimnieks – Frīdis.

Izrādi "Viens pats mājās Ziemassvētkos" varēs noskatīties arī Latgales vēstniecībā GORS, Jelgavas Kultūras namā, Babītes Kultūrizglītības centrā, Berģu Kultūras centrā, Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars", VEF Kultūras pilī, koncertzālē "Cēsis", Jēkabpilī, Krustpils Kultūras centrā, Bauskas Kultūras centrā, Tukuma pilsētas Kultūras namā, Ventspils teātra namā "Jūras vārti", Valmieras Kultūras centrā, kultūras centrā "Siguldas devons", Salaspils Kultūras namā "Rīgava".

Biļetes uz izrādēm var iegādāties "Biļešu paradīzes" tīklā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu