Aparjods izcīna trešo vietu Vistlerā Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kamaniņu braucējs Kristers Aparjods.
Kamaniņu braucējs Kristers Aparjods. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas sportists Kristers Aparjods piektdien Vistlerā izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā, bet Gints Bērziņš finišēja 12.vietā.

Uzvaru izcīnīja vācietis Makss Langenhāns, kurš bija ātrākais abos braucienos, abu summā sasniedzot laiku minūte un 40,093 sekundes.

Otrais abos braucienos bija austrietis Jonass Millers, kurš uzvarētājam divu braucienu summā zaudēja 0,255 sekundes.

Aparjods abos braucienos bija trešais, Langenhānam šajā posmā piekāpjoties 0,479 sekundes.

Bērziņš 28 sportistu konkurencē abos braucienos ierindojās 13.vietā, summā ieņemot 12.vietu un uzvarētājam zaudējot 1,353 sekundes.

Sezonas pirmajā posmā pagājušajā nedēļas nogalē Leikplesidā Aparjods bija sestais gan pamatsacensībās, gan Sprinta kausā, bet Bērziņš ierindojās 16.vietā.

Iepriekšējā sezonā Vistlerā Aparjods bija ceturtais, bet Bērziņš savā debijā šajā trasē ieņēma astoto pozīciju.

Sestdien notiks sacensības sieviešu vieniniekos, kurās Latviju pārstāvēs Nāciju kausā startējusī Frančeska Bona, kā arī Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode un Sigita Bērziņa. Posms noslēgsies ar komandu stafeti.

Sacensībās Vistlerā startēt ir pieteikušies 104 sportisti no 15 valstīm. Šajā trasē tiks aizvadīts 2025.gada pasaules čempionāts.

Nākamais Pasaules kausa posms tiks aizvadīts no 5.-7.janvārim Vācijas trasē Vintenbergā, bet Eiropas čempionāts no 12. līdz 14.janvārim notiks Pasaules kausa ceturtā posma ietvaros Īglsas trasē Austrijā.

Pēc sacensībām Austrijā nākamais no 26. līdz 28.janvārim Vācijas trasē Altenbergā norisināsies pasaules čempionāts, tur pat februāra sākumā tiks aizvadīts Pasaules kausa piektais posms, kam sekos divi posmi Oberhofā, bet pēdējie divi kausa posmi februāra beigās un marta sākumā norisināsies Siguldā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu