Eidukai 16.vieta PK posma distanču slēpošanā 20 kilometru skiatlonā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka pie Rīgas lidostas VIP termināļa pirms došanās uz 2022.gada Olimpiskajām spēlēm Pekinā.
Distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka pie Rīgas lidostas VIP termināļa pirms došanās uz 2022.gada Olimpiskajām spēlēm Pekinā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas sportiste Patrīcija Eiduka sestdien Tronheimā ieņēma 16.vietu Pasaules kausa posma distanču slēpošanā 20 kilometru skiatlonā, bet uzvaru izcīnīja Zviedrijas slēpotāja Eba Andešsone.

Andešsone trasē pavadīja 49 minūtes un 23,4 sekundes, par 15,2 sekundēm apsteidzot amerikānieti Džesiju Diginsu un par 16,7 sekundēm - norvēģieti Heidi Vengu.

52 sportistu konkurencē Eiduka 16.vietu, Andešsonei zaudējot minūti un 57,6 sekundes.

Pēc 3,9 kilometriem Eiduka ieņēma 33.vietu, pēc 6,6 kilometriem - 34.vietu, bet 10 kilometrus klasiskajā stilā viņa beidza 27.vietā, līderei Andešsonei zaudējot minūti un 38,5 sekundes.

Brīvā stila desmitniekā Latvijas slēpotāja kontrolatzīmēs pakāpās uz attiecīgi 24., 17. un 16.vietu.

Eidukas sniegums tika novērtēts ar 55,56 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktiem.

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā ar 724 punktiem joprojām ir amerikāniete Džesija Diginsa, kura par 56 punktiem apsteidz Ribomu, kura sestdien bija septītā, bet trešā ar 631 punktu ir līderes tautiete Rozija Brenena, kura skiatlonā ieņēma astoto vietu.

Eiduka ar 173 punktiem ir pakāpusies uz 30.vietu.

Jau ziņots, ka piektdien Eiduka ieņēma 25.vietu sprinta sacensībās brīvajā stilā.

Sestdien plkst.14.15 20 kilometru skiatlonā sacentīsies slēpotāji.

Svētdien vīriešu un sievietes attiecīgi plkst.12 un plkst.14.15 dosies uz starta sacensībās 10 kilometru distancē klasiskajā stilā ar atsevišķu startu.

Sacensības tiešraidē translē televīzijas kanāls "Eurosport 2".

Gada pirmspēdējā dienā Itālijas trasē Toblahā sāksies prestižais "Tour de Ski" seriāls, kas turpināsies Šveices ziemas sporta veidu kūrortā Davosā un 7.janvārī noslēgsies Valdifjemmes trasē Itālijā.

Janvāra otrajā pusē notiks Pasaules kausa posmi Oberhofas trasē Vācijā un Gomsas apvidū Šveicē, bet februārī tiks aizvadītas sacensības Ziemeļamerikā - Kenmoras pilsētā Kanādā un Mineapolisas trasē ASV. Pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā, martā aizvadot posmus Lahti (Somija), Oslo un Drammenē (Norvēģija), kā arī Fālunā (Zviedrija).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu