Izraēlas armija: trīs nejauši nogalinātie ķīlnieki vicināja baltos karogus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Alonso Fernandez/"X"

Izraēlas armija atzinusi, ka trīs tās nogalinātie ķīlnieki Gazas joslā nāvējošo šāvienu laikā nav nēsājuši kreklus un ir vicinājuši balto karogu, ziņo izdevums "The Guardian".

Armijas ziņojumā norādīts, ka visi trīs vīrieši izbēguši no gūsta un devušies uz armijas pozīcijām Šedžaijas apkaimē Gazas pilsētā, kur norisinājās aktīva karadarbība. 

Viens no vīriešiem nēsājis mietu, pie kā piesiets balts auduma gabals un pārējie novilkuši savus kreklus. Kāds Izraēlas karavīrs trijotni ieraudzījis, kliedzis "teroristi!" un izšāvis.

Vēlāk atklāts, ka Izraēlas armijas spēki atklājuši ēku, uz kuras atstātas norādes "SOS" un "Palīgā! Trīs ķīlnieki", taču to uzskatījuši par slazdu. 

Jau iepriekš ziņots, ka Izraēlas karavīri kļūdaini identificēja ķīlniekus kā draudu un nošāva viņus operācijā pret palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" bataljonu Gazas pilsētas Šedžaijas rajonā.

Īsi pēc šī incidenta radās aizdomas, ka nogalinātie varētu būt "Hamās" sagrābtie ķīlnieki. Līķi tika aizvesti uz Izraēlas teritoriju tuvākai izpētei, kas apstiprināja, ka tie bijuši trīs ķīlnieki izraēlieši.

"Šis ir traģisks incidents, armija nes pilnu atbildību," sacīja Hagari. Armija ir nekavējoties uzsākusi šī incidenta izmeklēšanu.

Hagari uzsvēra, ka Šedžaija ir "aktīva kaujas zona", kur pēdējās dienās ir notikušas cīņas, un izteica līdzjūtību šo ķīlnieku ģimenēm.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu