VIDEO Kādas ir iecienītākās kabatzagļu metodes Latvijā? Stāsta kriminālpolicists

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LeaDigszammal/"Shutterstock"

Latvijā, tāpat kā citur pasaulē, ik pa reizei kāds iedzīvotājs krīt par upuri kabatzaglim. Kā šīe zagļi darbojas un vai tos ir iespējams izķert? Par to TV3 raidījumam "Degpunktā" pastāstīja Rīgas pašvaldības policijas kriminālpolicists Ēriks Locs. 

Locs atzīmē, ka kabatzagļus pilnībā izķert ir neiespējami, bet samazināt to skaitu var, ko pierāda pēdējo gadu statistika. Piemēram – agrāk tas bieži notika sabiedriskajā transportā, bet tagad tramvajos, autobusos un trolejbusos uzstādītās videokameras attur garnadžus.

Šobrīd visvairāk jāpiesargās tieši tirdzniecības centra "Origo" apkaimē un tuneļos, kā arī Rīgas starptautiskajā autoostā.

Locs atzīmē, ka ir tā saucamie klasiskie kabatzagļi, kas uzdarbojas tikai Rīgas centrā, autoostā, stacijā, pazemēs un tuneļos. Tad seko tūristu kabatzagļi, kas uzturas restorānos, lielveikalu centros vai stāvvietās un cierē uz turīgāku cilvēku kabatām. 

Locs norāda, ka kabatzagļi galvenokārt visu pastrādā tieši ar veiklajām rokām – citus instrumentus vairs neizmanto.

Metodes, kā zādzības tiek pastrādātas, ir vairākas – reizēm garnadži sadarbojas mazās grupās, lai viens otru varētu piesegt.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu