Medijs: krievi Ukrainā notriekuši vēl vienu savu izslavēto "Su-25" iznīcinātāju (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas gaisa spēku komandieris Mikola Oleščuks apgalvo, ka Krievijas karavīri kļūdas pēc notriekuši vēl vienu savu iznīcinātāju "Su-25", ziņo izdevums "Insider". 

Ziņojumos ietverts, ka "Su-25" iznīcinātājs notriekts Zaporižjas apgabalā svētdien, 17. decembrī. Oleščuks atzīmē, ka Ukraina to nav notriekusi.

"Varu droši apgalvot, ka Ukrainas pretgaisa aizsardzība nenotrieca Krievijas iznīcinātāju "Su-25"! Tā bija Krievijas pretgaisa spēku koordinēta darbība, par ko visa Ukrainas tauta sūta viņiem lielu paldies!" teica Oleščuks.

Krievijas militārie blogeri apstiprinājuši, ka notriektā lidmašīna bijusi no Krievijas, bet teica, ka tā nogāzusies sliktu laikapstākļu dēļ.

Līdzīgs incidents notika 2023. gada septembrī, kad Lielbritānijas izlūkdienesti ziņoja, ka Krievijas armija pie Tokmakas notriekusi vienu no saviem "Su-35" iznīcinātājiem.

"Su-25" ir reaktīva lidmašīna, ko izmanto, lai sniegtu atbalstu sauszemes uzbrukumiem. Tā lido diezgan zemu un tāpēc ir viegls mērķis pretgaisa aizsardzības sistēmām. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu