"Very Cool People" līderis par grupas veidošanos un daiļradi: Tāds tādu atrod

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Enerģiskās un dzīvespriecīgās grupas “Very Cool People” līderis Elvijs Grafcovs, viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, pastāsta, kā muzikālā grupa veidojusies un kā dalībnieki atraduši cits citu. Tāpat mūziķis atklāj, kā norit mūzikas veidošanas process, lai saprastu, kas strādā un nokļūs pie klausītājiem un kas ne.

Taujāts par to, kā cits citu atraduši grupa “Very Cool People”, raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam Grafcovs stāsta: “Laikam tāds teiciens – tāds tādu atrod, kaut kā tā. Sākumā jau mēs bijām vispār trīs. Pēc tam mums pievienojās vēl saksofonists, pēc tam mums pievienojās vēl Māris Vitkus, pēc tam mums nomainījās kāds, atnāca vēl kaut kas, un tad no 2014. gada, nu jau gandrīz desmit gadus, ir šāds te sastāvs – astoņi cilvēki tā kā pamatsastāvs, un tad dziedātāji mainās ik pa laikam.”

Mūziķis norāda, ka mēģinājumu process grupai ir kā filtrs, kas palīdz veidot repertuāru. “Pēdējā laikā mēs esam vairāki, kas raksta mūziku, – gan es, gan tagad jau  principā visi grupas dalībnieki piedalās mūzikas rakstīšanā,” stāsta Grafcovs. “Mēs esam nedaudz “old school” – sākumā uzspēlējam koncertos tās dziesmas un tad laižam ārā, tad ierakstām.”

Savukārt koncertos pašu radītā mūzika burtiski nopulējoties. “Tu saproti, kā viņas strādā, kā ne, un ir dziesmas, kuras nav aizgājušas. Man liekas, tas mēģinājumu process ir viens, kad nekautrējas visi kritizēt cits cita skaņdarbus, nekautrējas ņemt cita skaņdarbu un pierakstīt kaut ko klāt, tad tas izveidojas tā organiskāk, tās dziesmas kļūst tādas organiskākas. Tas kritērijs ir mēs paši, un mēs gribam dzirdēt to, ko esam uzrakstījuši,” teic mūziķis.

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu