Latvijas iedzīvotāju noguldījumi krājobligācijās sasnieguši 250 miljonus eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: lovelyday12/Shutterstock

Iedzīvotāju noguldījumi Valsts kases emitētajās krājobligācijās sasnieguši 250 miljonus eiro, kopējam ieguldītāju skaitam pārsniedzot 7300,  informēja Valsts kases pārstāvji.

Valsts kasē norāda, ka 2023. gada otrajā pusgadā iedzīvotāju skaits, kuri ir izvēlējušies krājobligācijas naudas līdzekļu ieguldīšanai un uzkrāšanai, ir dubultojies un šobrīd pārsniedz 7300, bet iedzīvotāju ieguldījumu apmērs krājobligācijās otrajā pusgadā ir palielinājies par vairāk nekā 150 miljoniem eiro.

Tāpat Valsts kasē informē, ka šobrīd novērojams iedzīvotāju pieprasījuma pieaugums pēc garāka termiņa krājobligācijām, it īpaši piecu un 10 gadu, jo tās sniedz ieguldītājiem iespēju fiksēt šī brīža izdevīgās procentu likmes ilgtermiņā un saņemt ar nodokļiem neapliekamus procentu ieņēmumus līdz krājobligāciju termiņa beigām.

Arvien biežāk pēc krājobligāciju termiņa beigām iedzīvotāji veic ieguldījumu atkārtoti, nereti palielinot ieguldāmo summu un iegādājoties garāka termiņa krājobligācijas, informē Valsts kases pārstāvji.

Šobrīd publiskajā piedāvājumā ir pieejamas krājobligācijas ar dzēšanas termiņiem viens gads, trīs gadi, pieci gadi, septiņi gadi un 10 gadi. Minimālā ieguldījuma summa krājobligācijās ir 50 eiro, bet maksimālai summai ierobežojumu nav.

Krājobligācijas ir valsts vērtspapīri ar fiksētu procentu likmi, kurus Latvijas vārdā izlaiž Valsts kase. Valsts garantē iedzīvotāju ieguldījumus krājobligācijās pilnā apmērā neatkarīgi no to summas. Saņemtie procenti par ieguldījumu krājobligācijās netiek aplikti ar nodokļiem.

Iedzīvotājiem ir iespēja nepieciešamības gadījumā pieteikt un dažu dienu laikā atgūt ieguldījuma pamatsummu pilnā apmērā pirms termiņa.

Krājobligācijas ir pieejamas iegādei jebkurā diennakts laikā tiešsaistē vietnē "www.krajobligacijas.lv", un tās var iegādāties tikai fiziskas personas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu