Pēc ilgāka pārtraukuma okupanti Melnajā jūrā palaiduši nesējraķeti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kuģis Melnajā jūrā. Ilustratīvs attēls
Kuģis Melnajā jūrā. Ilustratīvs attēls Foto: STRINGER/AFP

Pēc ilgāka pārtraukuma Melnajā jūrā okupanti atkal palaiduši zemūdens nesējraķeti, vēsta Ukrainas Bruņotie spēki un ziņu aģentūra UNIAN.

"Pēc trīs nedēļu pauzes ienaidnieks  Melnajā jūrā palaida zemūdens nesējraķeti, kas aprīkota ar līdz pat četrām "Kalibra" tipa raķetēm," teikts ziņojumā.

Kopumā Melnajā jūrā atrodas pieci Krievijas kuģi, bet Azovas jūrā - vēl viens.

"Bīstamības līmenis ir paaugstināts," vēsta Ukrainas armija.

18. decembrī vēstīts, ka Krievijas Melnās jūras karaflote ir paslēpusi gandrīz visus "nopietnos kuģus" Novorosijskā, tai skaitā karakuģus ar spārnotajām raķetēm "Kalibr", atsaucoties uz satelīta attēliem, ziņoja monitoringa grupa "Krimskij viter".

Saskaņā ar grupas datiem ostā atrodas divas Krievijas Melnās jūras karaflotes "Admiral Grigorovich" klases fregates, trīs "Projekta 21631" mazie artilērijas un raķešu kuģi "Buyan-M", četras "Projekta 636.3" zemūdenes "Varšavjanka" un viena "Projekta 22800" korvete "Karakurt".

Ostā noenkuroti arī trīs "Projekta 22160" patruļkuģi, no kuriem viens ir apbruņots ar raķešu sistēmu "Tor", trīs "Projekta 775" desanta kuģi, viens "Ivan Gren" klases desantkuģis un trīs "Projekta 266M" mīnu traleri "Akvamarin".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu